Astrologija, kot jo poznamo danes

By Rok 3 years ago
Home  /  Vedeževanje  /  Astrologija, kot jo poznamo danes

Astrologija je dandanes ena izmed najbolj priljubljenih ved s področja vedeževanja. Raziskuje simbolna ujemanja med položaji planetov in zvezd ter s tem posledično, dogodki na Zemlji.

Prav tako kakor vsi sistemi prerokovanja, se astrologija uporablja za vpogled v posameznikovo splošno življenje, odnose, posle ali pa nove projekte.

Dandanes poznamo veliko število različnih astroloških sistemov, kot sta zahodnjaška astrologija (na katero se bomo osredotočili tudi v tem članku) ali kitajska astrologija.

ASTROLOGIJA DANES

Astrologija kot jo poznamo danes je posledica tisoče let človeške evolucije, dejanske začetke je pa pravzaprav težko določiti. Kakor ostale oblike vedeževanja kot so Tarot, I čing, numerologija ali rune, je prav tako pri astrologiji razlog v tem, da izhaja že iz prazgodovine.

Že od samih začetkov človeštva so ljudje v različnih kulturah opazovali gibanje nebesnih teles in le temu pripisovali določene pomene. S hitrim razvojem civilizacij, so astrologijo pričeli uporabljati v povezavi z obredi, napovedjo točnega časa in koledarji.

Najstarejše, nam znano astrološko besedilo, izvira iz leta 1600 pr. n. št. na kateri so zabeležena preroška astrološka znamenja, ki so bila uporabljena za prerokovanje usode vseh narodov.

V tridesetih letih prejšnjega stoletja so prvič postale priljubljene astrološke kolumne v časopisih.

Astrologija nekoč

Rojstna ali natalna karta ali horoskop nam nudi astronomske podatke o položaju planetov in drugih pomembnih astroloških aspektih v času našega rojstva ali začetek določenega dogodka.

To potem službi kot nekakšen zemljevid, ki nas nagovori v simboličnem jeziku o značaju osebe in njenih življenjskih izkušnjah. Za izdelavo rojstne karte potrebujemo natančno uro, datum ter kraj rojstva. V primeru, da pa ure rojstva ne poznamo, astrologi po navadi izdelajo karto za poldne na dan rojstva.

PLANETI

Planeti simbolizirajo različne nagone v nas. Vsak izmed planetov ima svoj pomen in lastnosti, ki jih dodatno osvetlijo zodiakalna znamenja.

Sonce in Luna nista planeta, ampak ju astrologi prav tako zaradi praktičnosti štejejo za planeta. V sodobni astrologiji astrologi v rojstno karto vključujejo tudi planete od Merkurja do Plutona.

ZODIAKALNA ZNAMENJA

Prav vsako od dvanajstih znamenj (od Ovna do Rib), je povezano z določenimi lastnostmi, ki le temu pripadajo. Če vzamemo za primer Sonce, lahko iz tega razberemo bistvo naše identitete. Sonce, Luna in drugi planeti v naši rojstni karti s tem posledično sestavljajo naš značaj.

Horoscope icons

ELEMENTI

Ogenj: Oven, Lev in Strelec:
Ogenj je povezan z dejavno energijo, novimi začetki, spremembami ter samozavestjo.

Zemlja: Bik, Devica, Kozorog:
Zemlja v astrologiji simbolizira fizično snov, materialno življenje, občutljivost, praktičnost, disciplino, talente, naravo ter introvertiranost.

Zrak: Dvojčka, Tehtnica, Vodnar:
Simbolika zraka govori o našem umu ter razumu, zamislimi in novimi odkritij, svobodi ter pravici

Voda: Rak, Škorpijon, Ribi:
Voda predstavlja čustva, ljubezen, intuicijo, sanje, empatijo, potrebe in skrivnosti.

HIŠE

Na astrološki karti je prav tako dvanajst hiš in vsaka simbolizira različna področja našega življenja. Opis vsake izmed hiš ustreza pomenu dvanajstih zodiakalnih znamenj. V krogu natalne karte so hiše razvrščene v nasprotni smeri gibanja urinih kazalcev, z začetkom pri našem ascendentu.

S tem posledično razberemo, kako posamezna znamenja, ki se nahajajo v različnih hišah vplivajo na naše življenje.

Vedeževalec Rok

Category:
  Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri