Čiščenje kristalov

By Rok 8 months ago
Home  /  Nihalo  /  Čiščenje kristalov

Že od nekdaj nas zaradi svoje lepote privlačijo kristali in poldragi kamni. Ko jih kupimo in prinesemo domov, jih moramo najprej energijsko očistiti, saj kristali izjemno hitro posrkajo vase negativno energijo iz prostora (trgovine, kjer smo jih kupili) ali od ljudi, ki so se jih dotaknili.

Mnogo je načinov, kako očistiti kristal – ni boljših ali slabših. Vendar pri nekaterih metodah moramo biti previdni, saj vsi kristali ne smejo v vodo zaradi prevelike topnosti, nekateri ne smejo na sol. V tem prispevku vam bom predstavil nekaj najbolj poznanih in preizkušenih načinov.

ČIŠČENJE KRISTALOV NA ZEMLJI: Kristali so pravzaprav “prišli” iz Zemlje in je tako imenovana njihova mati. Najboljše je, če imate doma posodo za kristale in jo napolnite z zemljo (prstjo), ki pa ne sme biti gozdna – zaradi kislosti in pa tudi, ker naj bi plevel tradicionalno prinašal nesrečo. Ko to naredite, na zemljo položite kristale in dobro je, da jih tudi tam hranite.

ČIŠČENJE KRISTALOV POD VODO: To je verjetno eden izmed najlažjih načinov. Vendar bodite previdni in prej preverite v prodajalni, kjer ste kupili kristal ali pa na spletu, če ta kristal sme pod vodo. Na primer puščavska roža, selenit, shiva lingam so nekateri izmed kamnov, kateri ne smejo pod vodo! Kristal po tem postopku spirate nekaj minut pod mrzlo, tekočo vodo in je opravljeno. Lahko jih položite tudi v bližnji potoček, tekoč izvir vode.

ČIŠČENJE KRISTALOV S KADILI: Tudi to je eden izmed preizkušenih načinov, ki pa je primeren za vse kristale! Izbrani kristal položite predse, prižgete kadilo (beli žajbelj, sveti les, sandalovina, puščavski žajbelj, navadni žajbelj, kopal,…) in nekajkrat čez dim potegnete kristal. Ko začutite, da je kristal očiščen, je postopek čiščenja uspešno opravljen.

ČIŠČENJE KRISTALOV Z ZVOČNIMI INŠTRUMENTI: Zvonci, tibetanske pojoče posode, činele, glasbene vilice, šamanski boben in še kaj… so nekateri izmed načinov, kako kristal očistiti zastarele energije. Manjše kristale lahko postavite notri v pojočo posodo in nekajkrat po njej nežno udarjate. Tudi tukaj velja pravilo, da ko začutite, da je kristal čist morate upoštevati svojo intuicijo. Z zvoncem, činelami ali glasbenimi vilicami igrate v bližini kristala, saj zvočne vibracije potujejo in bo očiščen.

ČIŠČENJE KRISTALOV S POMOČJO RADIESTEZIJSKEGA NIHALA: Z nihalom lahko zelo natančno prečistite kristal in sicer po postopku, da najprej vstopite v alfa stanje, vzamete v roko nihalo, predse položite kristal in nihalu daste miselni ukaz “prevajam vse negativne energije v nevtralne”. Medtem, ko nihalo kroži, zraven vizualizirajte, kako od njega odteka negativna energija, čiščenje pa bo končano, ko se nihalo ustavi.

Categories:
  Nihalo, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Poleg brezplačnih nasvetov vam je na voljo tudi osebno vedeževanje po garantirano najnižji ceni.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri