Kaj je Tarot?

By Rok 5 let agoNo Comments

Izvor moči Tarot kart je še vedno neznan, vsekakor pa deluje skozi svoje simbole na kartah in nerazumske vidike zavesti, ki jih prav tako uporabljajo tudi sanje. Kakovost in točnost divinacije iz Tarot kart je odvisna od vedeževalčevih sposobnosti, njegove intuicije in znanja branja simbolov. Tarot je najodličnejši učitelj, saj deluje na principu misli in ravni zavesti tistega, ki ga uporablja.

kaj je tarot

Izvor tarot kart samih je prav tako neznan. Zgodovinarji in učitelji duhovnosti ter metafizike se najbolj sklicujejo na starodavne egiptovske ter hermetične magijske šole, vendar pa prvi doslej odkriti kompleti Tarot kart so najverjetneje egiptovski ali evropski.

Komplet kart za Tarot vsebuje veliko arkano, malo arkane ter dvorne karte. Velika arkana razkriva usodne dogodke, principe življenja in izkušnje, ki jih doživljajo vsi pripadniki človeške vrste. So najpomembnejše karte Tarota. Mala arkana se deli na štiri barve (Palice, kelihi, meči in novci). V vsaki seriji je deset kart; od asa do desetice.

Karte male arkane predstavljajo manjše dogodke v naših življenjih ter pripomorejo k podrobnejši seansi s Tarot kartami. Vsaka serija male arkane ima še svojega paža, viteza, kraljico in kralja. Te karte, ki jih imenujemo dvorne karte in predstavljajo druge ljudi v našem življenju ter položaje. Lahko predstavljajo tudi nas same in nam prigovarjajo, katere karakterne lastnosti moramo pri sebi razviti.


Želite vedeti več o Tarotu?

Vabim te, da prebereš naslednje članke:

Polaganja Tarot kart

Raider Waite-Smith Tarot

Tarot karte in kristali

Moj način dela s Tarotom in nihalom

Angelski Tarot

Oho Zen Tarot

Prosojnine Tarot

Tarot – Iskanje vizije

Spoznaj moje razmišljanje o Tarotu in Vedeževanju ter sorodnih temah – obišči moj  BLOG.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje

Leave a Reply

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri