Kako zaznati negativno energijo v domu

By Rok 2 leta ago
negativna energija v prostoru

Mnogokrat se ravno doma, ko nam bi moralo biti najlepše in najbolj domačno, počutimo otožne, popolnoma brez moči in vlada vsesplošna napetost… Razlogov je sicer lahko veliko, ampak to vse botruje prisotnosti negativne energije v domu. V nadaljevanju članka si preberite, kako to prepoznati in se negativne energije znebiti. Ter tudi, kako držati pozitivno vzdušje odslej!

Prisotnost negativne energije v prostoru

Pojem “prisotnosti negativne energije” je zelo širok. In njegov spekter delovanja prav tako. Ljudje kot vsa druga živa bitja oddajamo negativno energijo v prostor – morda po hujših boleznih, stalnih prepirih s partnerjem, zato ker imamo doma odvečne stvari in navlako, ki jih nikakor več ne potrebujemo… Nemalokrat se pa rado tudi zgodi, da to slabo energijo nekako “prikličemo sami”. Za to je lahko več razlogov in eden od njih je tudi (sicer malo redkejši) igranje s spiritistično Ouija tablo za vzpostavljanje stika s pokojnimi – natančneje, takrat se odpre portal in duše nižjih vibracij lahko prosto prihajajo v naš dom! Zato se tukaj svetuje še posebna pazljivost in spoštovanje do pokojnih.

Da pa ne bomo čisto zašli v te teme, se raje posvetimo nekaj najznačilnejšim znakom prisotnosti zastarele in slabe energij.

Rezultat iskanja slik za ouija board

Znaki prisotnosti slabe energije

Prvi od njih bi zagotovo bil, da se stalno prepiramo – še posebej je to dejavno v prav določenem prostoru/prostorih doma. Čutimo tudi pritisk, katerega se še sami na tej ravni ne zavedamo. Stvar lahko pripelje celo tako daleč, da se (vsaj začasno) ločimo s partnerjem. Drugi znak je tudi stalno pritoževanje, še posebej, če opažate, da se pritožujete več, kakor navadno. Pritoževanje le še s seboj doprinese več razlogov za to početje, zato se tega na vsak način izogibajte. Tudi eden izmed značilnih pokazateljev je kritiziranje sebe ali drugih. Če pa smo že na splošno v našem prostoru obkroženi z negativnimi ljudmi, lahko tudi to potencira negativno energijo v stanovanju in jo le še okrepi. Prepoznamo lahko tudi še enega izmed zadnjih simptomov – da nam je vse v breme, kar je povezano predvsem s predmeti v prostoru, o čemur spregovorimo pozneje.

Kako se znebiti negativne energije in jo prečistiti?

Načinov je več, o nekaterih smo pa že spregovorilo na mojem blogu – https://tarot-vedezevanje.si/energijsko-ciscenje-prostora/

Kar pa lahko storimo sami je pa zagotovo, kar nam pokaže nekaj naštetih preprostih nasvetov:

  • Znebite se odvečnega pohištva, predmetov in stvari, ki jih več ne potrebujete. Tako boste zagotovili tudi pretok energije po Feng šuju in mnogo bolje se boste počutili. Predmete lahko pravzaprav, če vam je tako ljubše, nadomestite z novimi, ki bodo bolje odslužili svojem namenu… Ni razloga, da bi kopičili stvari!
  • Prostor energetsko očistimo z belim žajbljem, tibetansko pojočo posodo, pomaga pa že tudi ploskanje, da nekajkrat zaploskamo z dlanmi in smo že storili veliko.
  • Če opravljamo duhovne storitve (vedeževanje, zdravljenje ali na splošno svetovanje), je pomembno, da tako sebe, kot prostor očistimo energij obiskovalcev.
  • Postavimo svoj oltar – svoje sveto mesto, opremljeno s kristali, orgoniti, kipci angelov in drugih pozitivnih bitij in svečami bele ali živih barv.
  • Večkrat prižgemo kadilo – dišečo palčko.
  • Dvigujemo ambient s tistim, kar nam najbolj ustreza.

Rezultat iskanja slik za sacred space

Categories:
  Naravna magija, Tarot, Tarot karte, Uroki, Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri