Kitajska Astrologija

By Rok 3 leta ago
Home  /  Vedeževanje  /  Kitajska Astrologija

Sistem kitajske astrologije se je razvil pred več kot 4000 leti in ima še danes mnogo zvestih privržencev. Kitajska astrologija je zelo priljubljena za vedeževanje in napovedovanje prihodnosti. Kitajski horoskop sestavlja dvanajst živalskih znamenj.

Legenda nam pravi, da je 12 znamenj kitajskega horoskopa (to so: Podgana, Bivol, Tiger, Zajec, Zmaj, Kača, Konj, Koza, Opica, Petelin, Pes in Prašič) svoje ime pridobile po dvanajstih živalih, ki so se odzvale na poziv umirajočega Bude. Ta jim je bil s tem posledično tako zelo hvaležen, da je znamenja v kitajskem zodiaku poimenoval po njih.

KITAJSKI ZODIAK

V primerjavi z zahodnjaško in vedsko astrologijo, pri katerih je rojstvo znamenje določeno z celotnim datumom rojstva osebe, je v kitajski astrologiji znamenje določeno po letu rojstva. Vsak znak kitajskega zodiaka se potemtakem začne s kitajskim novim letom, ki nastopi v času proti koncu januarja in sega do sredine februarja.

Živalska znamenja kitajskega zodiaka naj bi sama po sebi bila odsev vesolja samega in naj bi s tem posledično imela globoke filozofske povezave.

Je pa treba tudi vzeti na znanje, da se imena nekaterih znamenj kitajskega zodiaka lahko spreminjajo; Bivol je ponekod Vol, Zajec je lahko Mačka, Koza je lahko tudi Ovca, Prašič pa Merjasec. Čeprav ta razlika obstaja, vsekakor ne vpliva na tradicionalni pomen teh znamenj.

KITAJSKI HOROSKOP – PO LETIH

Kitajski horoskop znamenja

CIKLI KITAJSKEGA ZODIAKA

Kitajska astrologija temelji na dveh povezanih ciklih, ki se ujemata vsakih šestdeset let. Eden izmed njiju dveh zajema sama živalska znamenja, ki so nam znana kot „dvanajst zemeljskih vej“, in torej s tem posledično pridemo do zaključka, da traja 12 let.

Drugi cikel je povezan s petimi elementi ali fazami – les, kovina, voda, ogenj, zemlja. Ti potekajo v tem vrstnem redu in vsakemu izmed njih potemtakem pripadata dve leti, torej traja cikel 10 let in to se v kitajski astrologiji poimenuje „deset nebeških stebel“. Ne glede na to, da oba cikla potekata sočasno, se ujemata le vsakih 60 let, začetek novega cikla se zmeraj prične s Podgano.

Naslednji zelo pomemben dejavnik sta jin in jang, ki vplivata na prav vsako reč v Kozmosu. Živalska znamenja so jin in jang, krog pa se začne s Podgano, ki vedno ostaja jang.

Vse te skozi modrost kitajske astrologije pridobljene informacije pomagajo ustvariti zelo obširno sliko značaja osebe, saj večina izmed kitajskih rojstnih – natalnih kart vsebuje precejšno mešanico elementov in vseh znamenj.

Vedeževalec Rok

Category:
  Vedeževanje
this post was shared 0 times
 100

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri