Lenormand karte

By Rok 10 mesecev ago
Home  /  Vedeževanje  /  Lenormand karte
lenormand karte

Ali poznate že kaj poznate Lenormand karte? Potem ste na pravem mestu, da spoznate nekaj osnov! Naj vas te karte popeljejo v magični svet odkrivanja skritih skrivnosti in jasnih dejstev skozi svoje preproste, a učinkovite pomene.

Kaj so Lenormand karte?

Lenormand karte so številčno manjši sistem od tarota, saj štejejo le 36 kart (kakor ciganske karte, ki so dejansko klon teh kart). Vsaka karta vsebuje svoj slikovni pomen. Slika, ki jo karta prikazuje ima lahko več simboličnih pomenov. Pomen le teh kart razbiramo na osnovi vprašanja postavljenega kartam, ki se seveda pojavi v kombinaciji sosednjih kart. Veliko štejejo, kakor pri vseh kartah in vedeževalskih sistemih tudi vedeževalčevi občutki in intuitivne zaznave.

Lenormand karte se delijo podobno kakor tarot na dva sistema:

  • Grand Jeu (francosko velika igra)
  • Petit Jeu (francosko mala igra)

Grand Jeu (velika igra)

Njeni pomeni in simbolika sta zasnovani na globljem sistemu – vseh 56 kart za remi (igralnih kart, ki jih prav tako lahko uporabljamo za vedeževanje – več o njih lahko preberete v mojem prispevku na naslednji povezavi: http://tarot-vedezevanje.si/prerokovanje-iz-igralnih-kart/) Pomeni velike igre temeljijo podobno kakor ostali sistemi na psihologiji, mitologiji, kot je na primer trojanska vojna, postavitev zvezd in svet rastlin. O veliki igri ni niti v angleškem jeziku s področja te literature do danes nobene objavljene ali ohranjene knjige.

Petit Jeu (mala igra)

Je dejansko to, kar poznamo pod imenom Lenormad kart, ki jih je številčno 36. Njihovi pomeni temeljijo na imenu karte kakor je npr. Detelja ali Jezdec in potem to vedeževalec prenese in približa spraševalčevem vprašanju. Kot na primer Detelja pomeni srečo in Jezdec nekaj novega v našem življenju. Kakor vidite, za razliko od tarot kart, kjer razbiramo simbole, se tukaj osredotočamo na “simboliko imena karte”.

Kakor koli, oba sistema velike in male igre sta enak približek pomenov karte. Več kombinacij kakor smo jih zmožni izvleči iz karte, več informacij lahko predamo spraševalcu in približamo njegovo zgodbo glede preteklosti, sedanjosti in prihodnosti smiselno – ker so Lenormand karte večinoma majhne, je tako priljubljeno veliko polaganje Devetice Madam Lenormand, kjer uporabimo vseh 36 kart in jih zložimo po devet v štiri vrste.

Na Lenormand kartah v kotičku opažamo simbole igralnih kart

To zgolj pomeni, če vzamemo za primer Lenormand karto Kača, na kateri se skriva Kraljica iz igralnih kart, da lahko to zgolj predstavlja temnolaso žensko. Ne gre nujno za prevare, izdajstvo in laži. Začetniku (in prav tako izkušenim bralcem kart) so lahko te korespondence oziroma povezavo v veliko pomoč. Če pogledamo za primer karto številka 1 – Jezdec in povežemo pomen z 9 srci iz igralnih kart, gre tukaj za pozitivne stvari in tudi uresničeno željo, kar nam simbolično v remi sistemu pove karta devet src. Tako lahko karte lažje povezujemo in razlagamo. Morate pa seveda vedeti, da upoštevanje remi simbolov ni ključno za dobro branje kart. Če vam ni v pomoč ali vas zmede, to enostavno opustite.

Kaj Lenormand karte zmorejo?

Kakor vsi vedeževalski in ezoterični sistemi, ki nudijo vpogled v prihodnost, nas tudi Lenormand karte nikoli ne bodo pustile na cedilu! Podajo nam odgovore, ki prihaja z strani vodnikov, največkrat tudi višjega Jaza. Lenormand karte so prenosljive in nam dajo odgovor vedno kadar in kjer koli ga potrebujemo. Ker ponujajo vpogled v prihodnje energije, nas lahko opozorijo pred nevarnostmi, pomagajo sprejemati odločitve, da se izognemo kolikor se le lahko neželenim izidom situacij v prihodnosti. Čeprav kakor je že prej rečeno njihov pomen temelji na imenu karte, to še nikakor ne pomeni, da karte ne ponujajo odgovorov na duhovna vprašanja – ravno nasprotno! Vprašamo lahko, kar nas je volja, tudi za to, če nam je partner zvest in kakšne namene imajo ljudje okoli nas.

kaj je lenormand

Moja beseda o Lenormand kartah

Meni je ta sistem zelo zanimiv in kakor vsi vreden preučevanja. V nadaljnjih prispevkih bom opisal polaganja teh kart, njihove pomene in pomene kombinacij. Skupaj se jih bomo učili in spoznavali tančico njihovih mnogih pomenov. Spregovorili bomo tudi, kako izbrati prave karte za nas same.

 

Category:
  Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri