Magija narave

By Rok 4 leta ago

Mislim, da je prišel čas, ko moramo tudi na moji strani začeti to temo. Kot osnovo za ta članek, bom uporabil svojo knjigo urokov, ki sem jo sicer dobil v dar od dobre prijateljice.
Res je, da se sam z nobeno vrsto magije ne ukvarjam, niti ne dajem posebnega poudarka nanjo. Ker je pa dosti tega na svetu in se magija kot sama razlikuje od kulture do kulture, od ljudstva do ljudstva.

Magija na svetu obstaja odkar obstaja človeštvo in prav tako ima korenine že v samem začetku človeštva tudi kakor vedeževanje. Vedeževanje so včasih prakticirali drugače – napovedovali so prihodnost iz ognja, vremena, živalskih kosti – se pravi, iz naravnih znamenj. In prav naravna magija je tudi tokrat tema, katere se dotikamo. Naravna magija vsebuje dobronamerne uroke, ki nikakor ne škodijo nobenemu. Tudi ne pomenijo, da nas bodo pripeljala sama od sebe do lonca zlata – sami bomo morali poskrbeti za to. Naravna magije te energije le okrepi, obrne v našo korist in odklene vrata do manifestacije, ki bi morda ostala zaprta.

Starodavna ljudstva kot so Egipčani, Maji, Druidi, Grki in Kelti, so živeli v velikem ravnovesju in sozvočju z naravo samo – naučili so se njenega pritajenega jezika in so sami pri sebi razvili sposobnost tolmačenja njenih znamenj in sporočil. Ta ljudstva, kakor sem že omenil, so imela tesnejši stik z naravo, kot ga imamo danes, ko smo sicer dosegli velik tehnološki napredek, a hkrati temu izgubili veliko transcendentnega in mističnega.
Če dandanes nekomu zaupamo, da nas zanima magija, okultizem in mejne znanosti, nas le ta debelo pogleda, rekoč, da se nam je morda zmešalo – a hkrati je dovolj radoveden, da nam morda reče, če mu lahko pokažemo kakšen trik. Naj nekaj tukaj razjasnim. Pri naravni, beli ali kakršnikoli magiji ne gre za trike, kjer čarovnik potegne asa z rokava, temveč gre za veliko bolj resno raven, na katero se spuščamo. Pristop do magije in vseh njenih magijskih pripomočkov mora biti spoštljiv in resen – in nikakor ne smemo magije izrabljati, da bi si koga podredili ali mu škodili, saj se bo v tem primeru nesreča karmično zagotovo nekoč vrnila nad nas.

KDAJ SE MAGIJA IZVAJA?
Magija se najpogosteje izvaja ob polni luni, saj so takrat uroki najmočnejši. Bistvenega pomena pri delu z magijo je seveda tudi, da spremljamo lunine mene in kadar se lune debeli, so uroki navadno močnejši. Magija se lahko izvaja tudi na določen dan, mesec, na začetku ali na koncu leta.

ČAROVNE SESTAVINE PRI NARAVNI MAGIJI:
Zelišča, olja, sveče, blago in peresa so nepogrešljivi del naravne magije. Pri naravni magiji vsekakor ni potrebno uporabljati ali nabavljati posebej dragih pripomočkov – večino najdemo na vrtu, doma ali v bližnji trgovini. Še enkrat ponavljam: pripomočke, ki jih uporabljamo za čaranje, morajo služiti le temu namenu in z njimi moramo ravnati spoštljivo.

ČAROBNA MOČ BARV PRI NARAVNI MAGIJI:

BELA: Pomeni jasnovidnost, odganjanje zlih entitet in seveda nove začetke.
RDEČA: Predstavlja samo življenjsko silo in privablja brezpogojno srečo.
ROŽNATA: Pomeni ljubezen, prijateljstva ter ubranost.
ORANŽNA: Je vsesplošni simbol veselja in uspeha.
RJAVA: Je zaščitnik narave.
RUMENA: Spodbuja um in krepi miselne sposobnosti.
ZELENA: Predstavlja spokoj in pomiritev, na praktični ravni pa pomeni blaginjo ter plodnost.
MODRA: Je barva zdravljenja in varuh okultnega.
VIJOLIČNA: Predstavlja pomen duhovne moči in povezavo z višjimi eteričnimi ravnmi.
ČRNA: Simbolično ponazarja sporazumevanje z mrtvimi, a hkrati tudi nove začetke.
SREBRNA: Je barva intuitivnih sposobnosti in videnj.
ZLATA: Najbolj pozitivna barva, ki pomeni velike dosežke, bogastvo v vseh pogledih ter ponazarja dolgo življenje.

 

Categories:
  Magija, Naravna magija, Uroki, Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri