Moja polaganja Tarot kart

By Rok 3 years ago
Home  /  Tarot  /  Moja polaganja Tarot kart

Karte so vedeževalčevo orodje. O njihovih pomenih, skrbi zanje in namenih uporabe smo že spregovorili. Tudi smo v enem izmed prvih člankov govorili o določenih polaganjih. Predstavil sem vam, v prejšnjem članku o polaganjih, nekaj preprostih polaganj, ki jih ni težko osvojiti, seveda, sem pa samo zasnoval tudi svoje sisteme razlage.

Vedeti morate, da potrebujete le en komplet Tarota za učinkovita branja sebi ali drugim. Nekateri, ki so pa zbiratelji (tako kot jaz sam), pa se ne zadovoljijo samo z enim kompletom, ker jih bodisi zbirajo ali uporabljajo za različne priložnosti.

Tako imamo Tarot komplete za ljubezen, astrološke in kabalistične komplete, Tarot boginj, Angelski Tarot, Zenovski Tarot za raziskovanje sedanjosti in še kakšen bi se našel.

Za velika polaganja, kot so na primer Keltski križ ali polaganja, ki imajo več kart kot le ta, so bolj priporočljivi kompleti s preprosto – hitro prepoznavno simboliko kart (Rider – Waite Tarot, Marsejski Tarot, Zlati Tarot, Druidski Tarot,…)

Ker tako hitreje opazimo podrobnosti in lažje povezujemo karte. Za manjša polaganja, kot je polaganje treh kart (preteklost – sedanjost – prihodnost), ali pa polaganje petih kart, lahko uporabimo komplete z bolj zapletenimi ilustracijami. Seveda pa se prepustite občutku, če vam pravi drugače, ker kateri koli komplet lahko v vsakem primeru uporabljate enako učinkovito.

Polaganja, ki vam jih bom predstavil, sem zasnoval sam!

 


POLAGANJE ODNOSOV

 

To polaganje je namenjeno vpogledom v kakršen koli odnos, naj si bo to odnos z vašim šefom, partnerjem, prijateljem ali družinskim članom. Zelo pomembni sta karta »bistvo zadeve« in »povezava«, saj le ti nakazujeta stvari, na katerih je treba delati v tem odnosu, za katerega sprašujemo.

Položaji:

1. Spraševalec
2. Partner
3. Povezava
4. Bistvo zadeve
5. Preteklost odnosa
6. Kratkoročna prihodnost odnosa
7. Dolgoročni potencial


SPLOŠNO POLAGANJE, KI GA LAHKO UPORABIMO ZA KARIERO, FINANCE ALI PROJEKTE

 

To polaganje sem zasnoval z namenom vpogleda v kariero, finance, stvari, ki so nam pri srcu, ne zadeva pa odnosov, saj tudi nima takšnih položajev. Lahko ga uporabimo tudi, kadar imamo občutek, da se soočamo z izzivi, ker ponuja nasvet in kakšen je naš izziv, ter pozitivno in negativno plat vprašanja.

Položaji:

1. Trenutno stanje
2. Pozitivni vidiki
3. Največji izziv
4. Negativni vidiki
5. Nasvet
6. Izid


POLAGANJE ZA VPOGLED V ZDRAVJE

 

Velikokrat smo zaskrbljeni za svoje zdravje in na splošno, kolikor sem zasledil v knjigah o Tarotu, ni dosti polaganj o zdravju. Večji poudarek se daje na ljubezen, odnose in kariero. In to se mi je zdela čudovita priložnost, da ustvarim polaganje za zdravje.

Položaji:

1. Um (psihično zdravje – stanje)
2. Telo (telesno zdravje – stanje)
3. Pretekli vplivi
4. Prihodnji vplivi


POLAGANJE SELITVE

 

Veliko vprašanj, ki jih dobim od svojih strank se nanaša tudi na selitev in iskanje primernega prostora zase ali za svojo družino. Tu nam bo v pomoč naslednje polaganje.

Položaji:

1. Naš dom – trenutno stanje
2. Zakaj si selitve želimo
3. Kaj nas zadržuje
4. Preteklost
5. Izid – ali se bomo selili

Vredno je razvozlati celotno polaganje, najpomembnejša je pa karta številka 5 in če je pozitivna, nakazuje kakopak pritrdilni odgovor.


POLAGANJE PRETEKLIH ŽIVLJENJ

 

To je sicer bolj duhovno polaganje, ampak veliko ljudi se sprašuje, ali ima sedanje življenje kaj opraviti s preteklimi inkarnacijami – preteklimi življenji. Velikokrat se prenašajo karmični vzorci in veliko strahov, ki so nepojasnjeni, lahko izvirajo še iz prejšnjih življenj.

Položaji:

1. Glavna tema preteklih življenj
2. Kako se to kaže danes
3. Naloga, ki si jo je izbrala naša duša (če tukaj dobimo karto velike arkane, lahko nakazuje, da smo stara duša).
4. Vzorci, ki jih moramo predelati
5. Kako jih predelamo – ozavestimo

Kot ste verjetno opazili, to polaganje ne napoveduje prihodnosti. In razlog tiči v tem, ker niti ne bi imelo smisla. Prav tako moramo živeti v sedanjosti in se ne smemo obremenjevati s preteklostjo.


Vedeževalec Rok 

Categories:
  Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 300

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri