Numerologija in njena moč

By Rok 6 let ago

Pitagora je trdil, da so števila in njihove vibracije bistvo vsega. Sleherno število ima lastno naravo in edinstveno vibracijo. Numerologijo, kot jo poznamo danes, so navdihnile številne filozofije, razvijala se je pa vzporedno s sistemi, kot sta astrologija in kabala, ki sta na numerologijo vplivala v najožjem smislu.

Numerologija se ukvarja s števili od ena do devet, ki služijo kot osnova vsem ostalim številom. Vsa števila, pri katerih je numerološki izračun nad devet, kot na primer 12 razdelimo na 1 in 2 in s tem posledično dobimo število 3.

Ničlo v numerologiji razumemo kot veliko praznino – omego, katera služi kot izhodišče za število 1.
(1 + 0 = 1)

Vsakemu izmed nas pripada numerološka številka, ki določa našo osebnost, življenjsko pot in še dosti drugega. Številke, ki le to določajo, dobimo iz našega imena in priimka in datuma rojstva. Prav tako lahko izračunamo število tekočega in osebnega leta za nas, ter s tem odkrijemo energije, ki bodo v bodočem letu najbolj prevladovale. Ste kdaj imeli občutek, da ste se znašli ob pravem času na pravem mestu? No, to je smisel vede, kot je numerologija. Prikaže nam, kot seveda vse ostale oblike prerokovanja, kdaj je za nas primeren čas za začetek novih projektov na vseh področjih ter kje se nam obetajo največje spremembe.

Numerologija 3

Potem, ko smo izračunali naše osebno število in življenjsko pot, moramo primerjati med sabo rezultate izračunov ter pregledati, če so v harmoniji ali disharmoniji. Kadar imamo veliko numerološke disharmonije, izkusimo težave na področju samozavesti in velikokrat občutka lastne vrednosti. Ravno to je razlog, zakaj se toliko ljudi odločimo za spremembo imena, ki posledično privede do harmonije med števili. Izkušen numerolog bo to takoj prepoznal in vas znal usmeriti na pravo pot.

NUMEROLOGIJA – ROJSTNO ŠTEVILO:

To število izračunamo tako, da skupaj seštejemo celotni datum rojstva, nato pa seštejemo številke rezultata.

Primer:

10. 05. 1972

1 + 5 + 1 + 9 + 7 + 2 = 25 = 7

NUMEROLOGIJA – ŠTEVILO USODE:

To število dobimo, kadar skupaj seštejemo številke našega imena in priimka s pomočjo naslednje tabele:

NUMEROLOGIJA- ŠTEVILO USODE

Sedaj sledi opis in pomen posameznih števil:

ŠTEVILO 1:
Planet: Sonce
Tradicionalni pomen: novi začetki, manifestacija, sposobnosti, vodstvo, energija, individualnost

Število 1, ki izhaja iz števila nič prekinja s preteklostjo in simbolizira nove začetke. Osebe s rojstnim številom 1 so po narava odličnega videza, radožive in ljubijo energični življenjski slog. Ker je Sonce simbol moškosti, ga povezujemo z odločnostjo ter vodenjem.
Osebam, s številom 1 primanjkuje izkušenosti in zrelosti, vendar se to nevtralizira z navdušenjem in željo po učenju in osebnostnem razvoju.

ŠTEVILO 2:
Planet: Polna Luna
Tradicionalni pomen: intuitivne sposobnosti, sodelovanje, harmonija

Število 2 simbolizira odnose z drugimi in željo po stikih z ljudmi. Ker je to število povezano z Luno, prinaša edinstven pridih ženstvenosti in intuicije ter rahločutnost.
Posamezniki s tem številom v numerološkem izračunu so po naravi občutljive in hitro užaljene in se najbolje počutijo ponoči. Nemalokrat govorijo tako tiho, da jim morajo drugi kar prisluhniti. Negativna stran tega števila je pomanjkanje zaupanja ter po naravi skrbijo za ravnotežje in zmernost.

ŠTEVILO 3:
Planet: Merkur
Tradicionalni pomen: radovednost, veder um, ustvarjalnost, družabnost, inteligenca

Število 3 v veliko kulturah velja za mistično, ker naj bi ga ustvarila število 1 in število 2. Osebe z rojstnim številom 3 so zelo ustvarjalne ter odlično rešujejo težave. S tem posledično so zelo uspešne tekom izobrazbe v šoli in na delovnem mestu.
Imajo tudi ogromno energije ter govorijo zelo hitro.
Potrebujejo zelo veliko svobode, da lahko gredo kamor koli jih že vodi njihova pot in jih ne smemo dušiti s pretirano zaskrbljenostjo.

ŠTEVILO 4:
Planet: Zemlja
Tradicionalni pomen: stabilnost, praktičnost, vztrajnost in zanesljivost

Kadar je numerološki izračun za določenega posameznika število 4, to nakazuje veliko praktičnost na osebnostnem nivoju. Ljudje s številom 4, so po naravi zasesljivi prijatelji in vredni zaupanja. Delavni so in neizmerno garajo, kar jim prinaša številne nagrade. Pogosto so zelo kritični do sebe in drugih, ter tako vplivajo na samozavest drugih.

ŠTEVILO 5:
Planet: Mars
Tradicionalni pomen: volja, poželenje, tveganje in nemir

Število 5 predstavlja človeško voljo in osebe s številom 5 so nemalokrat telesno ter umsko zelo dejavne. Na zalogi imajo veliko energije in vztrajnosti, ter se trudijo tako dolgo, dokler jim ne uspe doseči zastavljenih ciljev. Pogosto si mišičaste postave in zelo uživajo v telesni dejavnost. Po naravi so veseli in zabavni, ampak jim velikokrat primanjkuje potrpežljivosti.

ŠTEVILO 6:
Planet: Venera
Tradicionalni pomen: ljubezen, lepota, privlačnost in prijateljstvo

To število predstavlja ljubezen in osebe s številom 6 nemalokrat uživajo v plodnih ter ljubečih odnosih. Je število lepote in ti ljudje so zelo odprte in prijazne narave ter zelo očarljivi. Imajo odličen okus in vedo, kaj izgleda dobro. Čeprav so zelo očarljivi, so velikokrat zaprti vase in čas raje preživljajo sami kot v družbi.

ŠTEVILO 7:
Planet: Jupiter
Tradicionalni pomen: upanje, sreča, veselje, raziskovanje

Osebe s številom 7 so po navadi prijazne, zabavne in optimistične. Število 7, prav tako kot njegov vladajoči planet Jupiter povezujemo s veliko srečo. Te osebe gredo priložnostim kar naproti, če pa ne, jih pa le te poiščejo same. Rade širijo svoja obzorja. Osebe s tem številom potrebujejo veliko svobode in so se po naravi zmožni izogibati zvezam, ki nimajo pomena.

ŠTEVILO 8:
Planet: Saturn
Tradicionalni pomen: zrelost, samodisciplina, odgovornost

To število je povezano s planetom Saturnom in s tem posledično z njegovo modrostjo in potrpljenjem. Po naravi so razumni in stvarno gledajo na svet. Osebe, s številom 8 so zelo disciplinirane in nemalokrat pričakujejo to tudi od ostalih. Imajo veliko ambicij. Velikokrat so odlični direktorji ter poslovneži. Tudi ostalim se zdijo zelo zreli za svoja leta in njihova presoja je že po naravi odlična. Zanje je priporočljivo, da ostanejo odprtega uma.

ŠTEVILO 9:
Planet: Mlada Luna (mlaj)
Tradicionalni pomen: konci, modrost, sočutje, medsebojna povezanost, skupnost

Število 9 simbolizira modrost. Ker je zadnje med števili in na koncu cikla, s tem posledično predstavlja zaključek. Te osebe so nesebične, sočutne in veliko pozornost namenijo potrebam drugih, zato uživajo v poklicih, kjer delajo z ljudmi. Videzu posvečajo le malo pozornosti in se oblačijo preprosto. Poskrbeti morajo, da se ne naprezajo preveč pri svojih prizadevanjih.

Vedeževalec Rok

Category:
  Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri