Osho Zen Tarot

By Rok 3 leta ago
Home  /  Tarot  /  Osho Zen Tarot

TRANSCENDENTALNA ZENOVSKA IGRA

Pred vami je čudovit komplet Tarot kart, ki ga je zasnoval Osho sam, ilustrirala pa Deva Padma.

O Oshu: Osho je bil mednarodni mistik in duhovni guru, njegova učenja se pa upirajo kategorizaciji, saj vsebujejo vse od iskanja smisla življenja do najbolj žgočih vprašanj naše politične družbe. Osho za svoje delo pravi, da namreč pomaga poustvariti razmere za rojstvo nove vrste človeštva. To novo človeško bitje označuje za „Zorbo Budo, ki je zmožen uživati v zemeljskih užitkih. Oshov pristop k meditaciji priznava pospešeni ritem življenja. Njegove meditacije so zasnovane tako, da sprostijo posameznikov nakopičen stres iz telesa in uma.

O ilustratorki: Deva Padma, ki je rojena kot Susan Morgan je znana umetnica ameriškega rodu. Kakor pravi sama, je ob spoznanju z Oshom odkrila, da je umetniška ustvarjalnost njena meditacija.

Receptivity

Karte Osho Zen Tarot so zasnovane tako, da je njihova izhodiščna točka pravzaprav samo sedanji trenutek. Seveda, jih prav tako konec koncev lahko uporabljamo tudi za prerokovanje. Knjižica teh kart vsebuje pomen vsake od kart in osem različnih polaganj.

Navdih za karte Osho Zen Tarot je bil povzet po klasičnem Rider – Waite – Smith Tarotu in je predstavljen v duhovni perspektivi Zena. Rezultat vsega tega pa je, da so karte osvežene in navdihujoče mnogim.

The_Outsider

Za razliko od klasičnega Rider – Waitovega Tarota, na Oshovem Tarotu ni grozljivih simboličnih prikazov na kartah. Karte Osho Zen Tarot so bile prvič v Sloveniji izdane leta 1994 in od takrat so postale sodobna klasika.

Sam sicer nisem privrženec Zenovske duhovnosti, niti tega kompleta ne uporabljam za branje svojim strankam. Ampak vseeno kadar vzamem te karte v roke za branje sebi, mi pustijo pozitiven odtis in so zelo zanimive in vredne raziskovanja. V tem Tarotu so imena setov male in velike arkane spremenjena:

  • Kelihi: Voda
  • Palice: Ogenj
  • Meči: Oblaki
  • Novci: Mavrice

Creativity

KAJ MI JE PRI TEM KOMPLETU VŠEČ:

  • Sledi sistemu Rider – Waite Tarota, ampak ga vseeno ne priporočam za začetnike
  • Ilustracije na kartah so zelo navdihujoče in pozitivne

KAJ MI NI VŠEČ PRI TEM KOMPLETU:

  • Oshov pristop k Tarotu

KUPITE TA KOMPLET ČE:

  • Se vam zdijo tradicionalni kompleti preveč negativni
  • Če se zanimate za Zenovsko modrost
  • Če so vaša prepričanja bolj naravnana na tukaj in zdaj in ne na napovedovanje prihodnosti

Vedeževalec Rok


 

KARTE OSHO ZEN TAROT LAHKO NAROČITE TUKAJ

Categories:
  Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 100

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri