Polaganja Tarot kart

By Rok 3 leta ago
Home  /  Tarot  /  Polaganja Tarot kart

Branje oziroma vedeževanje iz Tarot kart je dogodek. Za ta dogodek sta potrebna vedeževalec – bralec kart, spraševalec in seveda, Tarot karte. Polaganje oziroma otvoritev Tarot kart je določen vzorec s položaji (preteklost, sedanjost, prihodnost, izzivi, ipd.), ki nam olajša razbiranje Tarot kart in poda odgovor na zastavljeno vprašanje.

Poznamo veliko polaganj pri Tarot kartah. Najenostavneje lahko to pojasnimo tako, da so Tarot karte nekakšen medij med nami in našo podzavestjo. Kar je rezultat položenih kart, je nekako naša podzavest, kar je pa oblika polaganja kart je pa naša zavest. Torej, oblika polaganja, da nekakšen okvir našemu vprašanju. Brez oblike polaganja kart, branje Tarot kart ne bi bilo mogoče.

Zdaj poznamo vlogo vedeževalca, spraševalca in kart samih, ampak, kakšna natančno je vloga polaganja pri Tarot kartah?

Kakor je bilo že zgoraj omenjeno, Tarot karte so nekakšen most med nami in našo podzavestjo, navdiha in stvarmi, ki jih še sami nismo vedeli o sebi. Tarot polaganja so pa kot naša zavest – pomagajo nam organizirati se in dajo branju kart smisel in smiselno odgovorijo preko svojih položajev na naša raznorazna vprašanja.

Naša zavest deluje tako, da išče določene vzorce. Naj vam razložim. Ko vidimo nekaj novega, naše oči avtomatsko iščejo podobnosti med stvarjo, ki jo opažajo v sedanjem trenutku, ter jo poskušajo primerjati z v preteklosti videnimi stvarmi. To je prva in najbolj osnovna „storitev“ polaganja Tarot kart – struktura.

Najpomembnejše stvari pri polaganju Tarot kart so:

  • Vzorec položenih kart
  • Položaji
  • Število položenih kart

Te tri najpomembnejše in osnovne stvari pri polaganju Tarot kart služijo kot osnova in izhodišče pri vpogledu stranki. Tako smo pri uporabi določenega polaganja bolj organizirani ter lažje podamo odgovor na strankino vprašanje – brez polaganja bi nastala zmeda. Obstajajo pa tudi bralci Tarot kart, ki ne uporabljajo določenih položajev pri polaganju, ampak jih samo naključno položijo in interpretirajo.

Nobeno izmed Tarot polaganj ne bo služilo kot „večno uporabno“. Vsako polaganje ima svoje prednosti in slabosti. V nadaljevanju si bomo ogledali nekaj najbolj osnovnih in pogostih polaganj pri branju Tarot kart.


Najpogostejša polaganja Tarot kart


1. Keltski križ

tarot - polaganje - keltski kriz
Splošno polaganje z desetimi kartami; primerno za globlji vpogled za vsa vprašanja.

2. Polaganje s tremi kartami

tarot - polaganje - 3 karte

To je preprosto, hitro in učinkovito polaganje za kratka in osnovna vprašanja. Položaji tega polaganja so: od leve proti desni: preteklost – sedanjost – prihodnost

3. Podkev

tarot - polaganje - podkev

Obstaja več variacij tega polaganja. To polaganje uporabimo kadar nas zanima vpogled v kariero, finance, zdravje in ostala vprašanja. Splošno znano je, da naj ne bi bilo primerno za polaganje odnosov.

4. Polaganje odnosov

tarot - polaganje - polaganje odnosov

To je eno izmed najpogostejših polaganj, ki ga pri svojem delu uporabljam, kar vas verjetno niti ne bo presenetilo, ker so vprašanja o odnosih in ljubezni v svetu vedeževanja najpogostejša.

5. Polaganje z eno karto

tarot - polaganje - z eno karto

To polaganje uporabim takrat, kadar je vprašanje nedvoumno oblikovano in zahteva le odgovor z da ali ne ter nekakšno potrditev.


 

To bi bilo tokrat z moje strani vse. Vljudno Vas pa vabim k branju mojega naslednjega članka o izdelavi lastnih Tarot polaganj, kjer boste našli dosti zanimivega gradiva.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 100

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri