Predstavitev kart: Druidsko živalsko preročišče

By Rok 3 leta ago

Tokrat sem se odločil, da predstavim karte, ki so orakeljske narave (torej, kot mnogi že veste – to ni Tarot, ki bi sledil sistemu, temveč karte sporočil naših vodnikov). Res je, da jih imam že kar nekaj let v moji zbirki in moram reči, da na začetku sem jih dosti uporabljal. Potem jih dolgo časa nisem in zdaj jih spet! So resnično čudovite, temeljijo pa na druidskem izročilu.

Druidi in ameriški staroselci so bili v tesnem stiku z naravo in njenimi cikli. Ukvarjali so se z šamanizmom, zdravljenjem, prerokovanjem in magijo. Te karte, ki sta jih zasnovala Philip in Stephanie Carr – Gomm in čudovite ilustracije, ki temeljijo na sveti geometriji pentagrama in kroga, je narisal Bill Worthington.

Vsaka od 33 kart, vsebuje živalskega vodnika, ki je razvrščen po svojih ključnih pomenih in elementih. Prav tako je vredno poudariti, da je ime živalskega vodnika zapisano v knjižici s pomeni tudi v njenem izvirnem jeziku. Kartam so dodane še tri prazne karte – ki nam omogočajo, da nanj narišemo svoje živali in dodamo svoje pomene. Karte lahko beremo v pokončnem ali obrnjenem položaju. In ne skrbite – obrnjeni položaj ne nakazuje česa “slabega” ali hudega, temveč le večji izziv, s katerim se morda moramo soočiti. Jaz osebno, ko delam s temi kartami, velikokrat (ali, če se posebej tako čutim), preberem obratni pomen, četudi sem dobil karto v pokončni legi – to omogoča širšo perspektivo branja kart.

Vsaka žival, ki je ilustrirana na karti, ima svoj duhovni in praktični pomen. Te karte niso zasnovane za napovedovanje prihodnosti, kakor mnoge tehnike… Temveč, da raziskujemo in bolje razumemo sebe in dane okoliščine v katerih se nahajamo. Seveda, lahko povprašamo po prihodnosti… Ampak ta je v veliki meri le od nas odvisna in Druidsko živalsko preročišče nam lahko pomaga obrniti življenje na bolje, prepoznati izzive in tako sooblikovati svojo prihodnost po naših željah.

Namesto, da bi vprašali “kaj me čaka”, raje povprašajte “kaj moram vedeti o okoliščinah v katerih se nahajam” ali “kakšen izid sledi, če bom ukrepal/a na ta način”… Tako bomo prejeli tudi mnogo bolj kvalitetnejši odgovor. V kompletu ni zlih ali slabih kart. Vsaka karta, kakor ste že razbrali ima svoj pozitiven in nekoliko negativnejši pomen – a zgolj zato, da nam izzivi odprejo oči!

Glede samega kompleta bi rekel to, da mu je treba posvetiti kar nekaj časa, saj je ogromno simbolike in je eden izmed tistih kompletov, ki se jih nekako “moramo naučiti”, če lahko tako rečem… Ali, če se drugače izrazim, moramo preživeti več časa z njim, kakor v primeru angelskih kart, na katerih je sporočilo že napisano na spodnjem delu karte. Ampak verjemite, te karte so vredne truda, časa in energije!

KAJ MI JE VŠEČ PRI TEM KOMPLETU:

  • Na splošno mi je že od nekdaj všeč druidska duhovnost
  • Ilustracije in njihova bogata, a preprosta simbolika

KAJ MI PRI TEM KOMPLETU NI VŠEČ:

  • Iskreno, nimam nobenih pripomb!

 

Category:
  Vedeževanje