PREDSTAVITEV KART – THE GOOD TAROT (Colette Baron – Reid)

By Rok 2 leta ago
Home  /  Tarot  /  PREDSTAVITEV KART – THE GOOD TAROT (Colette Baron – Reid)

V tokratnem članku vam bom predstavil karte, ki sem jih dobil pred kratkim, zato še sicer nisem uspel zgraditi osebnega odnosa z njimi, a čutim, da so mi zelo pri srcu.
Karte so čisto nove, izšle so v letošnjem letu pri založbi Hay House. So privlačne na pogled, a kar je mene najbolj pritegnilo, ko sem jih naročeval, je tisti občutek, da je na teh kartah nekaj dosti več, kot pa da so samo lepe.

Če imate doma kakšne karte od Colette Baron – Reid (Modrost nevidnih ravni, The Enchanted Map, Wisdom Of Avalon, Wisdom Of Oracle,…), je to dobra osnova za razumevanje njenega prvega kompleta Tarot kart, katerega vam tokrat predstavljam. Kakor pravi že avtorica sama, je prihodnost v naših rokah, zato kompleta The Good Tarot ni zasnovala za zgolj »šloganje« in napovedovanje prihodnosti, temveč kot pripomoček osebnostne rasti, razumevanja problemov in vseh vidikov našega življenja. Seveda, lahko čisto vsak Tarot komplet beremo v tem kontekstu, ampak osebno mislim, da če so karte narejene za posebej določen namen, jih tudi zanj lažje uporabljamo in odkrijemo mnogo novega.

Podobno, kakor Angelski Tarot (Doreen Virtue), ki sem ga že predstavil, je The Good Tarot tudi 100% pozitiven in ne vsebuje strašljivih ilustracij (ki morda začetnike utegnejo prestrašiti) in tudi ta temelji na pozitivnih sporočilih. Marsikdo bi rekel, da je ta komplet bolj orakeljski, kakor pa narave Tarot kompleta, ga še vedno smatram kot Tarot, saj vsebuje strukturo velike, male arkane in dvornih kart.

Na ilustracijah skozi veliko in malo arkano ter tudi dvorne karte, lahko zasledimo živali, magična bitja – elementare, ljudi in čarobne odtenke barv, ki nas vabijo, kličejo v svoj svet, da karte preučimo globlje. Zelo pomembno je, da vam vsake karte na nek način »spregovorijo« in nobene niso tukaj izjema. So pa kakor pri angelskem tarotu tudi pri tem spremenjena imena nekaterih kart velike arkane in male arkane:

Mala arkana v Good Tarotu:
1. Palice = Ogenj (Fire)
2. Kelihi = Voda (Water)
3. Meči = Zrak (Air)
4. Novci = Zemlja (Earth)

Osebno pa imam še zmeraj raje ta Tarot kakor pa angelski. Ampak kako bo pri vas, se prepustite občutku.

Categories:
  Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 100

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri