Predstavitev knjige: Tarot za današnji čas

By Rok 2 leta ago
Home  /  Tarot  /  Predstavitev knjige: Tarot za današnji čas

Odločil sem se, da vam predstavim svojo najljubšo knjigo o Tarot kartah – Tarot za današnji čas – Joanna Watters. Imam kar nekaj razlogov, zakaj je ravno ta knjiga moja najljubša, o katerih bomo spregovorili malo pozneje. Ker sem pa že predstavil vam kar nekaj svojih kompletov kart, pa mislim, da je čas, da se dotaknemo tudi teme o literaturi Tarota.

Kakor sem že omenil pri svojem članku o Rider – Waitovem kompletu kart, ta knjiga spada zraven v kompletu. Avtorica knjige je to knjigo zasnovala na svojih takratnih petnajstletnih izkušnjah prerokovanja in poznavanja simbolike astrologije v povezavi s Tarotom in kakopak Tarot kart.

tarot-za-danasnji-cas

V petem poglavju se avtorica Joanna Watters prav tako dotakne teme profesionalnega ukvarjanja s Tarotom in vedeževanjem in nam s tem razloži in osvetli naše prve pristope kadar Tarot za nas ni več samo konjiček ali prosti čas, temveč poklic.

Vsekakor pa je prav, da s svojo predstavitvijo knjige začnem na začetku. V prvem poglavju, nam avtorica razloži naravo simbolizma, med drugim pa se tudi dotakne povezave astrologije s Tarotom. Naj tukaj nekaj razjasnim – ni treba znati izračunati osebnega horoskopa, da bi lahko uspešno polagali Tarot karte, te astrološke smernice so nam namreč le v pomoč pri kartah velike arkane. Prav iz tega razloga je avtorica, ki se ukvarja med drugim tudi z astrologijo, izbrala ustrezen planet in astrološko dvojnico znamenja za vsako Tarot karto velike arkane posebej.

V nekaj svojih člankih sem že omenil, da sem se naučil razbiranja Tarota iz znanih Rider – Waitovih kart, zato jih tudi priporočam vsem začetnikom in knjiga »Tarot za današnji čas« govori prav o simboliki tega kompleta. Seveda pa ni nobeno pravilo, da morate imeti prav ta komplet, da bi uspešno razbirali Tarot s pomočjo te knjige – s katerim koli kompletom Tarot kart boste dosegli v neki osnovi enak učinek, moramo pa priznati, da je dosti lažje in bolj priročno, če imate prav ta komplet, saj se tako lažje poglobite v simboliko in se spoznate s svojimi Tarot kartami.

joanna-waters

Avtorica: Joanna Waters

Prvi razlog, zakaj je ravno ta knjiga moja najljubša, je ta, da mi je doslej dala največ uporabnega znanja o vedeževanju iz Tarot kart. Nikakor ne govorim, da je ta knjiga »najboljša«, samo zato, ker je meni najljubša, želim povedati samo svoje mnenje – vi dajte prednost svojemu okusu. Avtorica tekom poglavij v svoji knjigi razloži tudi pomen kart velike arkane, male arkane in dvornih kart, v zadnjem poglavju pa razloži polaganja kart v praksi ter, kako razbirati in povezovati karte med sabo.

Opredeli pomembne dejavnike v tem poglavju, kako delati s strankami in kako povedati tisto, kar vidimo v kartah. Edino kar pogrešam pri tej knjigi je to, da nikjer v vsebini ni omenjeno, kako čistiti Tarot karte odvečnih energij, ki se sčasoma naberejo in do neke mere omejujejo razbiranje. Več o tem, kako skrbeti in čistiti karte si lahko preberete v tem članku.

Upam, da ste bili s predstavitvijo zadovoljni ter, da ste izvedeli kaj novega in zanimivega.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13.

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri