PREDSTAVITEV KOMPLETA KART: The Witches Tarot (Ellen Dugan)

By Rok 1 leto ago
Home  /  Ellen Dugan  /  PREDSTAVITEV KOMPLETA KART: The Witches Tarot (Ellen Dugan)

Kot namreč večina izmed vas ve, se jaz ne ukvarjam samo z vedeževanjem iz Tarot kart, ampak tudi z zbiranjem le teh. Mnogo kart imam v svoji zbirki, stremim pa k temu, da bi dodajal inovativne in zanimive komplete kart – in tako sem naletel na komplet Tarot kart od Ellen Dugan, The Witches Tarot.

Če prevedemo to ime v slovenski jezik, bi se namreč to glasilo »Tarot čarovnic« in iz tega lahko seveda vsi sklepate že iz samega imena, da ta Tarot namreč temelji na magičnih simbolih. Z magičnimi simboli ni mišljeno nič slabega ali škodoželjnega, temveč le drugo zavedanje – druga razsežnost življenja.

Avtorica Elen Dugan v uvodu priložene knjige zraven kompleta opisuje svojo zgodbo, kako je ta Tarot nastajal. Namreč, ukvarjala se je z dobronamerno magijo in bilo ji je zanimivo povezati Tarot karte z magičnimi simboli. Sama je v uvodu iz prve roke izkušenj z ameriških sejmov za duhovnost povedala, da so vsi navzoči jasnovidci na sejmu, ki niso uporabljali kakšnega pripomočka za vedeževanje, kot so na primer Tarot karte, kristalna krogla ali rune, izpadli čudno. Tako si je sama kupila prvi komplet Tarot kart in se njenih pomenov in simbolike naučila ob treh, še takrat odraščajočih otrocih. Vendar, ker je bila čarovnica in je vsekakor tudi zbirala komplete na to tematiko, je bila vedno znova razočarana, ko ni v vsej pestri izbiri našla čarovniškega kompleta, ki bi ji dajal občutek domačnosti. In tako je nastal povod za The Witches Tarot. Ilustrator Mark Evans je pa ilustracije tega kompleta med drugim posvetil svoji mami in očetu., lahko pa njegova dela tudi zasledimo v produkciji Walt Disney, Marvel in Coca – Cola.

Karte Tarot Of The Witches že dajejo čarobni občutek magičnosti na prvi pogled. So zelo atraktivne, obkrožene s črnimi robovi in simbolika je zelo bogata. Na kartah so predstavljeni simbolično rituali, boginje in čarovnice ter magija narave.

Avtorica v zadnjem delu knjige prilaga nekaj polaganj, ki se jih ni težko naučiti in jih je preprosto (tudi za začetnike) uporabljati. Predstavlja tudi nekaj dobronamernih urokov s pomočjo Tarot kart za vsa področja življenja in navaja še dodatne sestavine.

KAJ MI JE PRI TEM KOMPLETU VŠEČ:
Všeč so mi ilustracije.
Črni robovi, ki niso moteči.
Simbolična govorica kart.

KAJ MI PRI TEM KOMPLETU NI VŠEČ:
Papir, iz katerega so narejene karte je precej mehak in jih je včasih težko mešati.

 

Categories:
  Ellen Dugan, Magija, Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri