Predstavitev kompleta – Zlati Tarot

By Rok 2 leta ago
Home  /  Tarot  /  Predstavitev kompleta – Zlati Tarot

Zlati Tarot je še eden izmed Tarot kompletov mlajše generacije, ki je požel veliko priljubljenosti med razbiralci Tarot in ostalih preroških kart. Nekatere bodisi zgolj zaradi na oko privlačnih ilustracij, ampak vseeno pa lahko izkušeni razbiralci kart potrdijo, da imajo te karte tudi globlji pomen.

Komplet Zlati Tarot (The Gilded Tarot) je zasnovala avtorica številnih Tarot kompletov in knjig Barbara Moore, ki je svoje življenje in ves svoj čas posvetila preučevanju simbolike Tarot kart. Njen prispevek je viden v zapisanih pomenih kart v priloženi knjižici, za prečudovite ilustracije pa je poskrbel umetnik Ciro Marchetti.

Čeprav je bil ilustrator nov na področju simbolike Tarota, ga je le ta dovolj pritegnil, da ga je tudi sam pričel preučevati. Njegova želja je bila, da bi Zlati Tarot sprejeli na globlji ravni in ne samo kot privlačnega »na oko«. In njegovi upi so bili upravičeni.

Zlati Tarot je izšel leta 2004, pri založbi Llewellyn in še danes je eden izmed najbolj prodajanih kompletov, njegova priljubljenost pri nas in v tujini pa še vedno narašča. To je bil eden izmed mojih prvih kompletov, ki sem si jih kupil, pravzaprav drugi in še danes ga z veseljem uporabljam. Med drugim je tudi uvrščen med moje najljubše komplete Tarot kart.

Moram tudi omeniti, da je vtis name naredila tudi priložena knjižica s pomeni kart in tako poglobila moje znanje o Tarot kartah – o njihovih pomenih, negi kart, razbiranju drugim in na sploh. Všeč mi je tudi to, da je ta Tarot zasnovan na klasičnem Rider – Waitovem Tarotu, torej je primeren tako za začetnike, kakor tudi za izkušene. Komplet vsebuje 78 čudovito ilustriranih kart ter veliko vaj in napotkov, kako razbirati karte.

S temi vajami si lažje zapomnimo vse karte in so bogat prispevek k našemu poznavanju Tarot kart in njihovih medsebojnih povezav. Ilustracije temeljijo na najnovejši računalniški – grafični tehnologiji in vsaj po mojem mnenju tradicionalnih kompletov kart ne kvarijo in ne zavajajo tistega, ki ta komplet uporablja. Če že kaj, dajejo pridih moderne dobe k tradicionalnemu Tarotu.

10-kelihov

Opis kart:

Karte so črnih robov, živahnih barv in zelo slikovite, s simpatičnimi ilustracijami, ki posameznika v trenutku pritegnejo. Če si ogledamo na primer, karto 10 kelihov, lahko vidimo, da gre za srečno družinsko življenje in idilo, kjer mati in hči sedita pred hiško. Čebela na sliki poudarja njuno delavnost, medtem, ko mačka, ki jo je moč videti v travi pred njima nakazuje igrivost. To je čudovita karta, ena izmed najbolj pozitivnih v Tarotu na sploh, ki pomeni, da smo dosegli največjo srečo in trajno blaženost na področjih, katerih si prizadevamo.

KAJ MI JE PRI TEM KOMPLETU VŠEČ:

  • Ilustracije
  • Ko gledam slike teh kart, dobim asociacijo na vsesplošno magičnost in čarobnost življenja
  • Barve KAJ MI PRI TEM KOMPLETU NI VŠEČ: • Iskreno, nimam pripomb!

KOMU PRIPOROČAM NAKUP TEGA KOMPLETA:

  • Vsem, ki ste na začetku svojega popotovanja s Tarotom
  • Tudi izkušenim, ki želijo še bolj poglobiti svoje znanje s pomočjo vaj v priloženi knjižici
  • Oboževalcem Barbare Moore ali Cira Marchetttija

Ste vedeli?: Te karte je moč kupiti tudi v naši spletni trgovini – TUKAJ.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13.

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri