PREDSTAVITEV MARSEJSKEGA TAROTA

By Rok 2 leta ago
Home  /  Tarot  /  PREDSTAVITEV MARSEJSKEGA TAROTA

Marsejski Tarot je zagotovo eden izmed najbolj znanih in prvotnih kompletov Tarot kart, ki izvirajo že iz približno 15. Stolejta našega štetja. Zasnovan je na prvotnem, prvem znanem renesančnem kompletu Visconti Sforza Tarot.

Če primerjamo Marsejski Tarot s kompletov Rider – Waite, najdemo v veliki arkani mnogo podrobnosti. Vendar pa vseeno obstaja razlika, saj je v Marsejskem Tarot vrstni red velike arkane karte Pravica in Moč zamenjan – pravzaprav je prav Arthur Edward Waite (snovalec Rider Waitovega Tarota), zaradi svojih astroloških povezav, vrstni red zamenjal – karti Moč, je pomensko pripisal rimsko število VIII (8), karti Pravica pa rimsko število XI (11).

V Marsejskem, ki je izpeljan iz Viscontijevega Tarota, še vedno pripada prvi vrstni red. Tudi mala arkana vsebuje le simbole (npr. 8 čaš predstavljajo le kot sliko z osmimi simboli čaš, medtem, ko je bil Rider – Waite prvi komplet, ki je ilustriral tudi malo arkano). V angleščini se takšnim kompletom reče »pips«, ker na mali arkani vsebujejo le simbole.
Najdejo se pa seveda določene podobnosti.

Ker je Marsejski Tarot francoskega porekla, ga še dandanes francoski prerokovalci Tarota uporabljajo v te namene, je pa razširjen po vsem svetu in služi kakor klasika – navdih za veliko ostalih komplete, ki tudi vsebujejo samo simbole v mali arkani, kot so The Crystal Tarot, Iskanje vizije Tarot, Egipčanski Tarot,…

ZAKAJ KUPITI MARSEJSKI TAROT:
Če se učite Tarota
Želi utrditi že obstoječe znanje o Tarotu in ga poglobiti
Če zbirate zgodovinske komplete

Categories:
  Tarot, Tarot karte, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri