Predstavitev orakeljskih kart – The Whispers Of Lord Ganesha

By Rok 3 leta ago

Čeprav na svoji spletni strani dajem glavni poudarek predvsem na karte za tarot, si bomo tokrat ogledali orakeljske karte, ki so čisto nove na trgu. Te karte so me pritegnile iz večih razlogov. Prvi izmed njih je, da vibracija boga Ganeša pripada mojemu numerološkemu številu 3. Drugi razlog je ta, da so me karta zelo privlačile že takoj, ko sem jih zagledal na spletu. Karte so brez belih robov, so visoko kvalitetnega materiala in so kar velike, kar omogoča, da se preprosto “potopimo” v karto medtem, ko jih beremo zase ali za nekoga drugega.

Te karte so zasnovane na modrosti hindujskega boga Ganeša, ki je odstranjevalec ovir, prinašalec obilja, hkrati pa je vredno poudariti tudi to, da je eden izmed glavnih bogov v hindujski veri. Že sama simbolika podobe Ganeša nam pove veliko;

  • Njegova slonja glava predstavlja modrost in intelektualnost (slon je sam po sebi najbolj prijazna gozdna žival, med drugim pa tudi rastlinojeda – torej ne pobija drugih živali za lastno preživetje).
  • Njegova podoba kot sama simbolizira kozmos.
  • Telo predstavlja naš planet, Zemljo.

Karte Whispers Of Lord Ganesha načeloma niso mišljene za napovedovanje prihodnosti, ampak za iskanje odgovorov, ki nam jih pošilja vesolje. Torej je bolj smiselno vprašati “Kaj moram vedeti glede…”, kakor “Kaj se bo zgodilo…” Kot pri vsakih kartah – naj si bodo to tarot, ciganske ali orakeljske karte, moram vsake od njih pred uporabo energijsko uskladiti nase in jih očistiti. To lahko storimo na dosti načinov, o katerih smo že govorili na našem blogu. Energijsko jih pripravimo tako, da jih v mislih posvetimo namenu, da nam bodo odgovarjale točno in smiselno. Sedaj so karte samo naše in ni priporočljivo, da se jih drugi dotikajo, kajti razmislite… Karte so vedeževalčevo zelo osebno orodje, ki z njimi ravna spoštljivo.

Načinov uporabe je tudi veliko, najpogostejši je pa način uporabe z eno karto, ki lahko služi kot opis vibracije novega dne ali tega kar morate vedeti v tem trenutku, glede določene osebe ali situacije. Če si boste te karte kupili, boste ugotovili, da se lahko posvetujete s priloženo knjižico s pomeni v angleškem jeziku in prav tako boste opazili dosti razvrstitev kart – polaganj, ki jih lahko uporabite glede na zastavljeno vprašanje. Lahko pa tudi zasnujete svoja.

Kart je 50 v kompletu in vsaka nosi pozitivno sporočilo, ne glede na to, v kakšni situaciji se nahajamo nam ta karta, ki jo potegnemo pokaže pot naprej. Simbolika je precej preprosta, jasna in hitro razumljiva. Če imate že izkušnje s kakšnimi angelskimi kartami, tudi te karte ne bodo predstavljale prevelikih težav in jih boste lahko nemoteno uporabljali. Tukaj pa igra tudi vlogo, kakšne barve je katera karta, kajti vse so razvrščene po barvah naših čaker – energijskih centrov v telesu. Podoba Ganeša ustreza vsem glavnim sedmim čakram.

Avtorica teh kart je Angela Hartfield, ki je jasnovidka, medij, reikistka in bralka kart. Živi na Havajih, vodi pa delavnice po nekaj glavnih državah našega sveta, kjer ljudi ozavešča o pozitivnih duhovnih sferah vodnikov in angelov. Med drugim je tudi avtorica Nature’s Whispers Oracle Cards.

Ilustratorka Ekaterina Golovanova uživa pri “prenašanju idej na platno” in prihaja iz Moskve. Je tudi oblikovalka.

KAJ MI JE PRI TEH KARTAH VŠEČ:

  • Všeč mi je, da so zelo kvalitetnega materiala, kar omogoča, da se karta dlje ohranijo.
  • Nimajo motečih, belih robov

Prišli smo do konca predstavitve kart in upam, da ste uživali, izvedeli kaj novega in da so vas karte morda pritegnile.

Category:
  Vedeževanje