Predstavitev preroških kart – Mistični Kipper

By Rok 1 leto ago
Home  /  Vedeževanje  /  Predstavitev preroških kart – Mistični Kipper

Pred vami so nove karte, ki sem si jih pred kratkim privoščil. Že nekaj časa sem jih gledal na policah v trgovinah z ezoteričnim in duhovnim blagom in me doslej niso kaj dosti pritegnile. Kupil sem jih bolj iz radovednosti – ne da ne bi verjel v njihovo moč razkritja prihodnjih dogodkov, temveč enostavno niso me nekaj privlačile.

Delujejo po zelo podobnem sistemu kakor Lenormand in Ciganske karte, prav tako jih je v kompletu isto število – 36 slikovno ilustriranih kart za prerokovanje. Imajo sicer določene razlike z prej naštetima sistemoma kart, vendar jih lahko enako učinkovito uporabljamo – sploh, če imamo podlago znanja iz teh dveh sistemov ali obratno.

Predvideva se, da je originalna oblika Kipper kar nastala okoli leta 1900, pravo poreklo pa ostaja najverjetneje večna skrivnost. Iz dveh domnev lahko sklepamo, da so te karte posledica dela Susanne Kipper iz Berlina, medtem, ko druga teorija pravi, da so posledica dela Kipperjev (Wipperjev), ki so potovali okrog in se premikali skozi daljne dežele kakor cigani. Morda pa smo se od njih, kakor od ciganov naučili prerokovanja iz teh kart? Naj vam domišljija deluje…

Na tem kompletu lahko zasledimo vilince, duhove, pravljična bitja in pa tudi angele, opaziti je pa tudi slog oblačenja na kartah oseb, ki ustreza modnem slogu iz leta približno 1900. Karte so oštevilčene od 1-36.

Kakor pri tarot kartah, tudi pri Mističnem Kipperju obstaja veliko razvrstitev teh kart, med njimi je pa tudi otvoritev z vsemi 36 kartami kompleta, ki omogoča najgloblje razbiranje. Seveda za takšen primer postavitve potrebujemo prvič veliko znanja, drugič prakse. Lahko pa pri teh kartah uporabljate polaganja, ki so zasnovana za tarot, saj s tem ne boste nič zgrešili. Sam pa najraje delam na tri karte (preteklost, sedanjost, prihodnost) in sicer tako, da karte najprej premešam osredotočen na vprašanja, na katerega želim dobiti odgovor. Nato naredim tri kupčke kart z levo roko in spodnja karta vsakega kupčka, ki se prepolovi razkriva določene informacije.

Avtorica teh kart, Regula Elizabeth predlaga, da je Kipperjeve karte najbolje polagati na petek, ki že tako slovi kot vedeževalski dan ali dan za “šloganje”. Sam vse karte, ki jih imam odpiram vsak dan, ampak, če vam to prepričanje avtorice povsem ustreza, je dobro, da se ga tudi dosledno držite.

KAJ MI JE VŠEČ PRI TEH KARTAH:

  • Karte so majhne in priročne – lahko gredo povsod z menoj

KAJ MI NI VŠEČ PRI TEH KARTAH:

  • Če že moram izbirati bi rekel to, da niso ravno po “mojem slogu”
Category:
  Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri