Prerokovanje iz igralnih kart

By Rok 1 leto ago
Home  /  Vedeževanje  /  Prerokovanje iz igralnih kart

V svetu vedeževanja poznamo več sistemov in tehnik – nekaj od teh je že opisanih na naši strani. A danes, vam želim približati prav posebno tehniko, katero uvrščamo med kartomancijo (vedeževanje iz kart) in to je prerokovanje iz igralnih – remi, šnops kart, poimenujte to kakor želite.

Pred kratkim sem se navdušil za to tehniko razbiranja kart in ker imamo že obsežno podlago iz branja kart za tarot, mi to ne povzroča večjih težav. Nekaj je tako mističnega in skrivnostnega na njih, kar jih dela posebne. Tarot sem pa prej omenil samo zato, ker pomeni igralnih kart v grobem ustrezajo pomenom kart male arkane tarota. To sta dva sistema, ki dopolnjujeta drug drugega – poznavanje remi kart služi kot osnova (ali nadgradnja) tarotu in obratno. Tukaj ni “boljšega” ali “slabšega”.

Z učenjem pomenov igralnih kart lahko začnete na več načinov. Prvi je ta, da si kupite zavojček igralnih kart ali pa kar dva – enega za branje in enega za vajo. Tistega za vajo in učenje boste lahko popisali pomene nanj in si jih boste tako lažje zapomnili. Drugi, vas bo potrpežljivo počakal, da se v sistem uvedete in ga neoporečnega začnete uporabljati. Sam sem uporabil prav ta način.

Čeprav so igralne karte kot orodje za prerokovanje premalo cenjene, je vsekakor zelo zaželeno in priporočljivo, da z njimi ravnate s spoštovanjem – kakor bi s tarotom ali katerim koli drugim vedeževalskim pripomočkom. Shranjujte jih na posebnem mestu in jih redno čistite. Čeprav zgledajo “nedolžno”, verjemite, da v sebi skrivajo veliko in čudovito pomoč in bodo postale vaš prijatelj vaše prihodnosti.

Kakor pri tarotu, so tudi tukaj štiri serije kart – križi (palice – ogenj), srca (kelihi – voda), piki (meči – zrak), kare (novci – zemlja) in poznavalcem tarota bo to vsekakor lažje razumeti. Ker pa imamo pri igralnih kartah samo tri dvorne (kralj, dama, fant), štejemo fanta kot kombinacijo paža in viteza pri tarotu.

Igralne karte beremo lahko kakor druge sisteme na več načinov:

  • glede na barvo (črna in rdeča)
  • glede na število karte
  • seveda glede na lastno intuicijo
  • tradicionalni pomen
  • kombinacijo kart

Seveda je uspeh končne interpretacije odvisen od vedeževalčevih izkušenj, intuicije in vsesplošnega znanja poznavanja simbolike.

Kakor ostale vedeževalske karte, tudi igralne karte polagamo v tako imenovane razvrstitve ali polaganja in tudi takrat zavisi njen pomen položaja, v katerem se pojavi. Uporabljamo namreč podobne ali identične razvrstitve kot pri tarot kartah, lahko pa uporabimo tudi polaganja z več kot desetimi kartami (kar pri tarotu ni ravno vsakdanje). Kadar uporabimo takšno polaganje, v veliki večini primerov kombiniramo tri karte v enem položaju, jih med sabo povežemo in podamo končen odgovor. Lahko pa jih položimo tudi v razvrstitve kakor se polagajo ciganske ali Lenormand karte.

Bolj, ko širimo svoja obzorja, hitreje bomo podajali točnejše odgovore, seveda je pa vsaka tehnika vedeževanja popotovanje, večno učenje, ki se nikoli ne konča.

V kratkem sledijo natančni opisi igralnih kart in njihovih pomenov.

Category:
  Vedeževanje
this post was shared 0 times
 100

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13.

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri