RAZLIKA MED KARTAMI TAROTA IN ORAKELJSKIMI KARTAMI

By Rok 2 leta ago
Home  /  Angelske karte  /  RAZLIKA MED KARTAMI TAROTA IN ORAKELJSKIMI KARTAMI

Velikokrat me ljudje vprašajo, kaj natančno je razlika med kartami za tarot in orakeljskimi (angelskimi) kartami. Vprašajo me tudi, katere so boljše,…
Da gremo k stvari, razlika je samo ena – tarot karte imajo določen sistem, pravila in strukturo ter kakor mnogi že veste, se delijo na malo in veliko arkano in so oštevilčene. Orakeljske karte pa navadno, v veliki večini primera prav tega nimajo in so zasnovane »na prostem« stilu. Razlika je tudi ta, da tarot karte se navadno uporabljajo za napovedovanje prihodnosti (čeprav zmorejo še veliko, veliko več kot to), orakeljske karte so pa po svojem sistemu izpeljane iz sedanjega trenutka, zato nudijo nasvete in vodstvo naših vodnikov – najpogosteje angelov.

Če pogledamo za primer že nekaj orakeljskih kompletov od avtorice Doreen Virtue, ki sem jih že predstavil, lahko tudi opazimo, da je že na vsaki orakeljski karti, napisano sporočilce, kaj olajša učenje pomenov teh kart. Tudi na nekaterih tarotih je napisano sporočilo na karti, čeprav v večini primerov ne. Tarot govori skozi simbole, ki jih je treba preučiti in jih uporabljati, orakeljske karte pa prav tako vsebujejo slike elementarov, ki nam tudi lahko marsikaj povedo.

Vprašanje, ali naj začnem s tarot kartami ali orakeljskimi kartami, je dokaj zapleteno. Vsak se mora ravnati po svojem občutku, če ga določene karte sploh pritegnejo.

ZAČNITE PRVO Z ORAKELJSKIMI KARTAMI, ČE:
Ste začetnik v svetu ezoterike in duhovnosti.
Jih želite na primer uporabljati samo zase ali svoje bližnje.
Če želite hitre, a učinkovite odgovore na vaša vprašanja, brez, da bi morali brati ogromno literatute.

ZAČNITE PRVO S TAROT KARTAMI, ČE:
Želite vpoglede v prihodnost.
Želite bolje in globlje razumeti bistvo vsakdanjih, večjih ali manjših dogodkov v vašem življenju.
Če ste pripravljeni vložiti veliko časa in energije v ezoterične veščine.

Upam, da sem vam s temi odgovori pomagal, lahko si pa tudi preberete moje prejšnje predstavitve orakeljskih in tarot kart in odločitev bo še lažja!

Vaš vedeževalec Rok.

Categories:
  Angelske karte, orakeljske karte, Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri