Retrogradnost planetov v astrologiji

By Rok 1 year ago
Home  /  Magija  /  Retrogradnost planetov v astrologiji

Ob vseh današnjih dostopnih podatkih iz literature in spleta, ste se gotovo že vprašali, kakšen pomen ima retrogradnost planetov v astrologiji. Sicer je čisto enostavno razumeti to tematiko, iz katere se lahko mnogo naučimo in to prenašamo v naša praktična življenja in odločitve.

Pomen retrogradnosti planetov

Planet je retrograden takrat, kadar se navidezno (z gledišča Zemlje) giblje v nasprotni smeri po svoji osi. Takrat usahnejo njegove pozitivne lastnosti in morda bi celo na nek način lahko rekli, da je to primerljivo z pomenom narobe obrnjenih kart v tarotu. Vsak planet je retrograden, res pa je, da so generacijski (bolj oddaljeni planeti) niso toliko upoštevani pri retrogradnosti. Najpomembnejši so Merkur, ki je retrograden do trikrat ali štirikrat letno, Venera in Mars. To so planeti, ki so našem domačem planetu dokaj blizu in na lastni koži, odnosih ali stvareh najbolj občutimo njihovo retrogradnost. Sonce in Luna nista nikoli retrogradna!

Sedaj si bomo ogledali pomene treh najpomembnejših, zgoraj naštetih planetov (Merkur, Venera in Mars), kadar se gibljejo v nasprotni smeri.

Retrogradni Merkur

Kakor smo že omenili, je planet Merkur retrograden 3-4 krat letno in njegova doba retrogradnosti traja do tri tedne. Njegova retrogradnost nas zna precej zmesti in nič ni tako, kakor bi moralo biti. Ker je Merkur po grški mitologiji tudi trgovec v tem času ni priporočljivo prodajati ali kupovati stvari. Najbolj pa oslabi lastnosti dogajanja na praktični ravni z njegovih tradicionalnih pripisanih pomenov. Lahko bi rekli celo tako, da ko poskušamo v njegovem času retrogradnosti uveljaviti določene stvari ali začeti s projektom, dejansko naredimo en korak naprej, a hkrati dva nazaj! Zato je dobro v tem času biti potrpežljiv. Ko Merkur spet obrne na svojo prvotno os, pričnejo spet nemoteno delovati računalniki in tehnične naprave. V rojstni – natalni karti pa prisotnost retrogradnega Merkurja lahko ponazarja govorne napake, na splošno pa pri ljudeh molčečnost in zadržanost.

Rezultat iskanja slik za mercury

Retrogradna Venera

Pri retrogradni Veneri veljajo drugačne zakonitosti. Smer gibanja v retrogradno spremeni vsakih 18 do 20 mesecev in je s tem posledično dlje retrogradna – do približno 42 dni. Ker je Venera planet ljubezni, odnosov in lepote, se to v teh obdobjih izraža najbolj na teh področjih. Takrat pa najbolj trpijo partnerske in ljubezenske zveze ter odnosi na sploh. Razmerja, ki jih začnemo pod vplivom retrogradne Venere, se velikokrat zgodi, da niso trdna in kmalu splavajo po vodi. Težavno je pa v tem obdobju reševati tudi nesporazume, zatorej moramo počakati, da bo Venera takrat spet obrnila v direktno smer gibanja. Poleg čustvenih težav retrogradna Venera prinaša tudi razočaranja in občutek neljubljenosti ter vsesplošno osamljenost. Če se Venera v retrogradni smeri gibanja pojavi v rojstni karti, to nakazuje na nezmožnost izražanja čustev, nesposobnost za trajnejše zveze, ponekod tudi pozno poroko in vsesplošno sramežljivost.

Rezultat iskanja slik za venus

Retrogradni Mars

Mars obrne svojo smer v retrogradnost približno na vsakih 25 mesecev, to obdobje pa traja od 65 do 80 dni. Vsekakor to ni primeren čas za uvajanje novih stvari, drznejše podvige, športe, ker lahko pride do poškodbe, potovanja, nakupe raznoraznih strojev, zdravstvene operacije in sodne postopke… Saj v takšnih primerih pod vplivom retrogradnega Marsa lahko naredimo korak, ki bi ga pozneje obžalovali. Če imate retrogradni Mars v svoji rojstni karti, nenadzorovano izražate jezo in imate dosti večjo možnost, da nekoč zbolite za depresijo. Ste tudi bolj na splošno kot ostali nagnjeni k boleznim in nesrečam. Delati morate na tem, da vam v primeru tega rojstni karti ali v obdobju retrogradnega Marsa ne primanjkuje motiviranosti za poklicno udejstvovanje.

Rezultat iskanja slik za mars

 

Dobro je na praktičnem nivoju upoštevati retrogradnost planetov

Kadar koli nastopijo ta obdobja bodite previdni na vseh teh področjih. Seveda v življenje prihajajo tudi izzivi in vi morate to jemati pozitivno za osebnostno rast. Določene stvari so res neizogibne, a če upoštevamo pravi trenutek za uresničitev naših sanj nas nič ne more ustaviti.

Categories:
  Magija, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri