Skrivnostni Thelema Tarot

By Rok 3 leta ago
Home  /  Tarot  /  Skrivnostni Thelema Tarot

Tokrat vam bom predstavil komplet Thelema Tarot, ki je na tržišču načeloma nov (leto izdaje 2015), nakup teh kart je pa zaenkrat dostopen le na spletu. Takoj, ko sem opazil te karte, so me neznansko pritegnile in seveda, sem si jih moral naročiti. Skrivnostne so in zelo lepe.

KAJ JE THELEMA?

Aleister Crowley

Zakon Theleme je prvi udejanjil znani Aliester Crowley, eden izmed največjih pisateljev in magikov z začetka 20. stoletja. Zakon Theleme se glasi: „Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves zakon“ – „Ljubezen je zakon, ljubezen pod voljo“. Tisti, ki se ukvarja z zakonom Theleme, se imenuje Telemit.

THELEMA TAROT

thelema tarot

Thelema Tarot je bil objavljen leta 2015 pri založbi Lo Scarabeo. Knjižico s pomeni je zasnoval Jaymi Elford, komplet pa je ilustrirala Renata Lechner. Ilustracije na tem kompletu Tarot kart je navdihnila sodobna računalniška grafika, vendar je v njem še vedno pridih renesančnih vrednot klasičnega Rider Waite – Smithovega Tarota, na katerem Thelema Tarot temelji.

KAJ MI JE VŠEČ PRI TEM KOMPLETU

  • Karte ne vsebujejo belih okvirnih robov
  • Ilustracije Thelema Tarota te popeljejo naravnost v magični svet
  • Temelji na sistemu Rider Waite Tarota

KAJ MI NI VŠEČ PRI TEM KOMPLETU

  • Iskreno, nimam nobenih pripomb

 

Če se pravzaprav malo bolj poglobimo v ta komplet, hitro ugotovimo, da ni zasnovan na teorijah Aliestra Crowleya tako kot na primer Tot Tarot (Thoth Deck). Niti nima dosti povezav z zakonom Theleme kot same. Vsaka posamezna karta pripoveduje svojo zgodbo. Sleherna podoba na teh kartah je učitelj, ki nas lahko popelje v nam neznane svetove in poda ključ, ki nam odklene vrata do skrivnosti. Tako lahko „začutimo“ karte in jih uporabljamo za lastne vpoglede ali pa vpoglede drugim.

Velikost kart je 70 x 120 mm, kar pomeni, da so malo širše od ostalih Tarot kompletov kart. Kvaliteta Thelema Tarot kart je zelo visoka. Karte so enostavne za mešanje, se ne „lepijo“ in ne spolzijo iz rok.

Thelema Tarot karte bi priporočal prav vsem, tudi tistim, ki ste pri Tarotu še začetniki. Predvsem pa jih priporočam tistim, ki jih privlačijo bolj temačnejši kompleti Tarot kart.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri