Tarot – Karta čarovnik – razlaga

By Rok 3 leta ago
Home  /  Nihalo  /  Tarot – Karta čarovnik – razlaga

Končno, pred nami je prva oštevilčena karta velike arkane, ki se imenuje Čarovnik. Je precej optimistična. Največkrat nas nagovarja, naj si priznamo, da nismo tako nemočni kot sami mislimo glede na okoliščine ter da moramo skrbeti za razvoj svojih sposobnosti.

Zdaj se bomo posvetili simboliki te karte. Kot je razvidno iz ilustracije karte same (Rider – Waite Tarot), vidimo zelo optimistično figuro, oblečeno v rdeče pregrinjalo ter v roki s posebno palico.

Pred likom – Čarovnikom na ilustraciji, je miza na kateri je palica, kelih, meč in novec – štiri serije male arkane. Vsaka izmed teh serij se ujema z astrološkimi elementi ognja, vode, zraka in zemlje. To tudi simbolično ponazarja, da imamo že vse, kar potrebujemo za uresničitev svojih ciljev in sanj.

Nad Čarovnikom pa vidimo tudi narobe obrnjeno osmico – imenovana tudi kozmična lemniskata, predstavlja to, da Čarovnik ne pripada običajnemu svetu smrtnikov – gre za nekakšnega polboga, ki so mu znane najgloblje skrivnosti življenja.

V večini knjig o Tarotu, je moč zaslediti astrološko povezavo med Čarovnikom in planetom Merkurjem (Planet, ki simbolizira vse, kar je povezano s komunikacijo). In to je najustreznejša prispodoba karte Čarovnik.

Tarot - Karta - Čarovnik - Vedeževanje

KARTA ČAROVNIKA NA PREROŠKI RAVNI

Vsakič, kadar se pojavi karta Čarovnika pri vedeževanju, je to izredno dobro znamenje. Simbolizira čarobnost življenja in njegovo lepoto. Predstavlja tudi zalogo obilja pozitivne energije, ki podpira naše prirojene talente in veščine, ki jih želimo osvojiti ter čaka, da jo bomo uporabili.

Čarovnik v veliki večini primerov predstavlja premik na bolje in spremembo, ki lahko izvira iz nas samih, ali pa je povod zunanjih okoliščin.

Prav tako, je Čarovnik lahko simbol določene osebe v našem življenju in kakor velja pri dvornih kartah v Tarotu (paž, vitez, kralj, kraljica), ni določeno, da mora to biti moški; držati mora karakterni opis osebe, ki pripada tej karti – pameten, močan, uren, sposoben in prepričljiv.

Čarovnik je lahko prav tako tudi zdravilec, ki lahko nastopa v vlogi alternativnega zdravilca ali kakšnega drugačnega terapevta. Kadar se zatečemo k vedeževalcu z vprašanjem po zdravju in ko se kot odgovor pojavi karta Čarovnika, obljublja veliko spremembo na bolje. Velikokrat pa tudi ostale karte v polaganju v kombinaciji s karto Čarovnika nakažejo, kam naj se po pomoč zatečemo.

Kadarkoli vedežujem in se pojavi karta Čarovnika, svoje kliente zmeraj spodbujam s spodbudnimi besedami kot so: „Ali morda ne podcenjujem samega sebe?“, „Kakšni so moji talenti?“. Kadar človeku osvetlimo njegov položaj, lahko mnogo bolje deluje v zunanjem svetu in razume samega sebe.

Najbolj sem vesel, kadar se mojim strankam pojavijo pri vedeževanju svetle in optimistične karte ter lahko napovem čudovite stvari. Ampak, moramo vedeti, da nam ni vse v življenju usojeno, kakor bi si mi želeli.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Nihalo, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 100

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri