Tarot – Karta Cesarica – Razlaga

By Rok 5 let ago

Tokrat vam bom predstavil tretjo karto velike arkane, ki se imenuje Cesarica. To je izjemno pozitivna karta! Je Mati Zemlja, ženstvena, plodna, mehka in lepa. Ni moč zgrešiti njene povezave z naravo in obiljem, zato lahko pridemo do zaključka, da je vsekakor bližje snovnemu kot duhovnemu svetu.

Verjetno vas ne bo presenetilo, da sam kot vedeževalec najpogosteje odgovarjam na vprašanja, ki se tičejo ljubezni in odnosov. To je dejstvo.

Cesarica pa tukaj igra zelo pomembno vlogo, saj ponazarja vse te lastnosti. Med drugim, je to tudi karta nosečnosti in rojstva otroka, zato je še toliko bolj dobrodošla v povezavi z odnosi in ljubeznijo, saj med drugim na preroški ravni napoveduje rojstvo zdravega otroka.

Seveda je zelo uporabna tudi kot svarilo proti neželeni nosečnosti. Kot tretja karta velike arkane, predstavlja Norčev (Karta velike arkane s številko 0) arhetip matere, kar na preroški in na globlji ravni predstavlja tudi našo mater.

Ko Norec prispe na svojem popotovanju skozi veliko arkano do Cesarice, se od nje uči brezpogojne ljubezni, ki jo kot vsaka mati izkazuje svojemu otroku. Astrološki znak, ki ustreza karti Cesarice je planet Venera, ki ima ravno takšne lastnosti kakor karta Cesarice in je med drugim povezana tudi z Venero ali Afrodito, boginjo ljubezni in lepote.

tarot-karta-cesarica

Lahko pa na preroški ravni tudi predstavlja določeno žensko osebo v našem življenju, ali pa moškega, pri katerem jin energija bolj prevladuje. Takšno osebo v našem življenju prepoznamo po naslednjih lastnostih: Najboljše ženske lastnost, materinstvo, lepota, čutnost, ženstvenost, toplota, trdnost, umirjenost, ljubeznivost in privlačnost.

Cesarica ponazarja pravo žensko. Je pa to vsekakor na preroški ravni odlična karta za ljubezen in poroko, saj obljublja srečno in trajno zvezo, ki temelji na iskrenih, obojestranskih čustvih. Tudi na samem splošnem področju je zelo pozitivna karta, saj obljublja ugoden razplet zadeve, na katero se nanaša vprašanje, kot tudi nagrado in zadovoljstvo za vložen trud v neko zadevo. Če pogledamo karto Cesarice in Visoke svečenice v Rider – Waitovem Tarotu, lahko opazimo, da Cesarica za razliko od Visoke svečenice sedi na prestolu, obdana z rastjem in v razkošnih oblačilih.

Medtem ko Visoka svečenica predstavlja skrivne vidike in metafizični svet, Cesarica predstavlja prizemljenost in snovni svet. Tudi moč je na karti Cesarice opaziti grafični znak za Venero, ki je na srčasto oblikovanem ščitu ob Cesaričinih nogah in je simbol, ki se na splošno uporablja kot znak ženskosti.

Še enkrat bi rad poudaril, da je karta Cesarice zelo pozitivna karta in sem je vedno vesel, kadar se pojavi pri branju mojim strankam.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri