Tarot – Karta Hudič – Razlaga

By Rok 4 leta ago

Obsedenost, materializem, odvisnosti, prevare, laži… in še več, je bilo tekom razvoja Tarot kart od srednjega veka pa do zdaj, povezano s karto Hudič. Karta Hudič je 15. karta velike arkane in prav tako kot karta Smrti (številka 13.) vzbuja strah. Zahvale za to lahko gredo filmom – grozljivkam, ki Tarot karte prikazujejo vse prej kakor prijazne in dobrohotne.

Besedam, s katerimi sem začel ta članek bom posvetil še posebno pozornost. Res je, da na preroški ravni veliko od tega zares drži, vendar povezave karte Hudiča s hudobnostjo v človeku, zlimi silami in črno magijo so vse prej kakor smiselne in uporabne, če želimo prakso Tarota uporabljati v današnjem času. In prišel je čas, da se posvetimo simboliki karte.

Za primer si bomo ogledali karto Hudiča v Rider – Waite Tarotu. Na sliki karte je ilustrirana grozna pošast z rogovi in narobe obrnjenim pentagramom. Karta Hudiča je tudi ena izmed edinih kart v Tarotu, ki ima povsem črno ozadje. Spodaj na sliki vidimo moškega in žensko (kakor smo videli že tudi pri karti VI. Ljubimca), le, da sta tukaj moški in ženska vklenjena in tukaj gre za »temno stran ljubezni«. Torej lahko že iz same simbolike razberemo, da ta karta predstavlja ujetost v lastni strah, odnos, odvisnost ali okoliščine.

Še enkrat bi rad omenil, da ta karta ne pomeni zlih sil, nujno slabega, kaj šele kakšnega satanizma. Gre za zelo materialno karto, ki predstavlja, da dajemo prednost lastnim interesom in telesnim užitkom.

tarot-karta-hudic

KARTA HUDIČA NA PREROŠKI RAVNI:

Naj si bo težava v težavnem partnerskem odnosu, slabih navadah, moramo to karto vseeno vzeti kot zelo resno opozorilo, ker posledice te karte v prihodnosti lahko vplivajo na človekovo duševno zdravje. Ta karta se rada pojavlja, kadar posameznika zamika, da bi prevaral svojega partnerja, pa tudi, če gre samo za avanturo. Na duševni ravni in na ravni zdravja lahko ta karta predstavlja razne odvisnosti od drog ali alkohola. Je pa ta karta zelo dobrodošla pri vprašanjih v zvezi s financami, saj lahko obeta večji finančni dobitek oz. priliv.

POVEZAVE Z ASTROLOGIJO:

Astrološki dvojnik te karte je planet Pluton – sovladar Škorpijona. Kakor sem že v nekaj svojih člankih omenil, je planet Pluton planet preporoda in duhovne preobrazbe. Po novejših interpretacijah, pa karta Hudiča pripada zemeljskemu znamenju Kozoroga.

Moj namen te predstavitve je bil seveda, da spoznate Tarot karte velike arkane, ampak, da prav tako preženem strah pred to karto, ki sama po sebi nikakor ni nujno slaba.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri