Tarot – Karta Moč – Razlaga

By Rok 2 leta ago
Home  /  Tarot  /  Tarot – Karta Moč – Razlaga

Na vrsto je prišla osma karta velike arkane – Moč. To je zelo pozitivna, spodbudna karta. Na nek način sorodna karti Čarovnik – na obeh je moč opaziti zanko neskončnosti nad glavama figur na karti.

V tem članku, kakor pri ostalih predstavitvah, vam želim podati novo znanje o karti Moči, se pravi o Tarotu. Simboliko karte si bomo ogledali na osnovah znanega, klasičnega Rider – Waitovega Tarota.

TRADICIONALNI POMEN KARTE MOČ

Ob imenu Moč bi morda pomislili na fizično moč, ampak pri tej karti ne gre za »mišice«, temveč psihično, notranjo, duhovno in nežno moč. Ta karta govori o potrpežljivosti, notranjem miru in o pravem pristopu.

SIMBOLIKA KARTE MOČ

Na ilustraciji je moč videti žensko, ki brez vsakega strahu levu odpira usta, brez strahu, da bi jo ugriznil ali kako drugače napadel. Ta karta predstavlja našo notranjo zalogo moči in čistega namena (bela ženskina obleka na karti), ki jo izkoristimo v dobre namene (rumeno ozadje) in ki nam je vedno na voljo (zanka neskončnosti nad glavo ženske). Če karto Moč vidimo obkroženo s težavnimi kartami, lahko gre za zlorabo moči.

KARTA MOČI NA PREROŠKI RAVNI

Karta Moči je zelo dobrodošla pri vprašanjih o telesnem in psihičnem zdravju, saj njena prisotnost na položaju prihodnosti, pomeni, da si lahko v kratkem obetamo ozdravitev, povrnitev moči in volje. Karta Moči nas uči potrpežljivosti – da moramo za svoje cilje in ambicije prestati določen preizkus vzdržljivosti. Zato to ni karta za razvajene in nepremišljene ljudi.

ASTROLOŠKE POVEZAVE

Karta Moči je tesno povezana z znamenjem Leva in njegovim vladarjem soncem. Kot že karakterno ta karta govori, je to karta bojevitosti in optimizma. Levi nadvse uživajo, ko so v središču pozornosti in brez naklonjenosti družinskih članov in prijateljev, lahko zapadejo v depresijo.

 

Categories:
  Tarot, Tarot karte, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 200

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram