Tarot – Karta Obešenec – Razlaga

By Rok 2 leta ago
Home  /  Tarot  /  Tarot – Karta Obešenec – Razlaga

Čas je tudi prišel, da vam predstavim karto velike arkane – Obešenec, ki nosi rimsko številko 13. (XII). To je na prvi pogled mogoče precej strašljiva karta, ampak vsak, ki podrobneje spozna njen pomen, ugotovi, da je strašljivo le njeno ime.

SIMBOLIKA KARTE OBEŠENEC:

Simboliko karte Obešenec si bomo ogledali na osnovi Rider – Waitovega Tarota. Na sliki vidimo postavo, ki je obešena za noge in ne za vrat in marsikdo ob tej karti dobi občutek, da se figuri na karti pravzaprav ne mudi, da bi se rešila zanke in videti je tudi, da s svoje čudne perspektive mirno gleda na svet. Prav tako je okoli glave obdana z svetniškim sijem, kar bi lahko pomenilo globljo modrost.

TRADICIONALNI POMENI KARTE OBEŠENEC:
Žrtvovanje
Miselne blokade
Pogled z druge perspektive
Svobodna volja
Odraščanje
Življenjske izkušnje

KARTA OBEŠENCA NA PREROŠKI RAVNI:

Torej, razjasnili smo simboliko. Ampak, kaj pravzaprav karto Obešenca pomeni v povezani z vprašanji v zvezi z ljubeznijo, odnosi ali kariero? Karta Obešenca je karta zrelosti in odraščanja, položaj, v katerem se znajde vsak posameznik velikokrat v življenju. Karta med drugim pomeni tudi, da so naše moči na preizkušnji. Nasvet, ki ga lahko damo naši stranki, ali pa če beremo karte sami sebi, je ta, da moramo na zadeve pogledati z drugega zornega kota, se postaviti v kožo drugega in to bo marsikaj razjasnilo. Karta Obešenca je v nekem smislu karta preporoda, prav tako kot trinajsta karta velike arkane, ki sledi takoj za Obešencem, Smrt. Vendar, karta Smrti se za razliko od Obešenca nanaša bolj na zunanje vidike in nove začetke, karta Obešenca pa predstavlja škodljiva prepričanja v nas samih in deluje bolj znotraj nas. Gre za prelamljanje starih miselnih vzorcev, ki smo jih tekom morebiti napačne vzgoje v otroštvu pridobili, ali pa zgolj prepričanj, ki smo se jih navzeli od drugih in ne vodijo nikamor. Sedaj pa prihaja čas, da z navlako v našem življenju pometemo. Karta Obešenca nas tudi opozarja, da so naše misli pomemben dejavnik oblikovanja našega zunanjega sveta – odnosov, splošnega življenja in dela.

Upam, da se tudi v prepoznate v določenih vzorcih, ki ne vplivajo dobro na vas, ampak, jaz sem tukaj in vam lahko pomagam z nasveti in usmeritvami s Tarot kartami in nihalom na pravo pot. Pokličite 090 30 13 ali zakupite minute na moji spletni stran. V veliko čast mi bo, če vam bom lahko vedeževal.

Vedeževalec Rok.

Categories:
  Tarot, Tarot karte, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri