Tarot – Karta Presoja – Razlaga

By Rok 2 leta ago
Home  /  Tarot  /  Tarot – Karta Presoja – Razlaga

Na vrsto je prišla predzadnja karta velike arkane – Presoja, ki nosi rimsko število XX (20). Zmeraj sem vesel, kadar se ta karta pojavi tekom vedeževanja in razbiranja Tarot kart mojim strankam, saj je nadvse pozitivna. A kljub temu vseeno razumem, zakaj se nemalokrat moje stranke prestrašijo kadar slišijo njeno ime, saj pomislijo na »strogost« ali »kaznovanje«.

Najprej pa želim, da se posvetimo sami simboliki te karte. Za primer si bomo ogledali karto Presoje v Rider – Waitovem kompletu Tarot kart. Na sliki vidimo angela (najverjetneje nadangela Gabrijela), ki piha v trobento, spodaj na sliki pa mrtvi vstajajo iz svojih krst. Torej, že iz tega lahko sklepamo, da ta karta pomeni klic k bujenju – naši pravi naravi in nas vabi naj zaživimo na polno in smiselno naše življenje.

Ilustracija na karti Presoje malo spominja na tako imenovani »sodni dan«. Vendar, moram poudariti, da to ne gre enačiti s krščanskim pomenom sodnega dne. V nekaterih kompletih, kot je npr. Angelski Tarot (Doreen Virtue, Radleigh Valentine), je ta karta imenovana »Obnova«, v drugih nekaterih kompletih »Prebujenje« in v znanem Tot Tarotu (Aliester Crowley) – Eon.

Nekateri ustvarjalci in avtorji sodobnejših kompletov so se izognili strogem krščanskem žargonu in karto preimenovali. Jaz osebno mislim, da ni nič narobe s tem, vse dokler ne zgrešimo pravega bistva pomena te karte.

tarot-presoja

KARTA PRESOJE NA PREROŠKI RAVNI:

Kadar se karta Presoje pojavi pri vedeževanju, kakor sem omenil, svojim strankam najprej preženem vsa zmotna prepričanja in predvidevanja o tej karti. Ta karta obljublja zmagoslavno vstajanje in nove začetke v naših življenjih. Angelov klic nas vabi, da naj zapustimo temo ter zaživimo srečno življenje, ki si ga nedvomno zaslužimo. Karta tudi ponazarja prerojenje, na katerega že toliko časa upamo in olajšanje, saj se pot življenja končno odpira pred našimi očmi.

Ker je to predzadnja karta velike arkane, pomeni, da je Norec (Karta 0) sedaj bližje razsvetljenju kot kadar koli doslej. Karta Presoje na preroški ravni tudi pomeni, da smo na pravi poti ter da bomo vse ovire uspešno premagali – zdaj le ne smemo skreniti s poti, ki smo jo mukoma našli. Na bolj splošni ravni karta Presoje ponazarja samozavest in odločnost – dve vrlini, ki sta nam v vsakdanjem svetu v zelo veliko pomoč.

POVEZAVE Z ASTROLOGIJO:

Značaj karte Presoje, si delita planet Jupiter (sreča in širjenje) in planet Pluton (preobrazba, spremembe) Tudi iz pomena astroloških povezav je razvidno, da gre za izrazito pozitivno karto, saj je Pluton tukaj v končni fazi, kar v praksi pomeni, da iz ruševin starega vznikne novo, ohrani se pa le tisto v našem življenju, kar ima resnično vrednost. Dober vpliv planeta Jupitra je še tu kako dobrodošel, saj nas osvobaja, širi nova obzorja in simbolično daje nagrade. Upam, da ste v moji predstavitvi te karte uživali in izvedeli kaj novega in zanimivega o Tarot kartah velike arkane.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 100

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri