Tarot – Karta Trdnjava – Razlaga

By Rok 2 leta ago
Home  /  Tarot  /  Tarot – Karta Trdnjava – Razlaga

Nastopil je tudi čas, da vam predstavim 16. Karto velike arkane v Tarotu. Ta karta se imenuje Trdnjava ali v nekaterih kompletih Stolp. Njeno ime je odvisno od prevoda, gre pa vsekakor za isto karto.

Trdnjava je ena izmed vizualno najbolj strašljivih kart v Tarotu poleg karte Smrti in Hudiča. Ampak, kakor smo to že objasnili pri prejšnjih dveh omenjenih kartah, tudi pri tej karti ni nobenega razloga za preplah. Mi si bomo simboliko karte Trdnjava ogledali na osnovi Rider – Waitovega Tarota, kakor vse doslej.

TRADICIONALNI POMEN KARTE TRDNJAVA

Trdnjava je arhetip v Tarotu, označen z rimsko številko XVI. (16). Navzven, na ilustraciji karte sama slika sicer spominja na uničenje, ampak je treba simbolični pomen te karte dobro razvozlati. Trdnjava ponazarja notranjo preobrazbo – razbitje iluzij, kjer se naš sistem prepričanj poruši. Morda to zveni strašljivo, ampak vedno te iluzije poruši resnica ali dejstvo, ki ga prej nismo poznali.

SIMBOLIKA KARTE TRDNJAVA

Kakor smo že prej omenili, ilustracija na tej karti spominja na uničenje. Dve figuri padata iz stolpa, ki ga je zadela strela, ozadje je črno in prisotna je nevihta. To nas lahko spominja na veliko stvari. Stolp, ki smo ga skrbno gradili, se zdaj zaradi neusmiljenih sil narave ruši. Dve figuri, ki padata ponazarjata določeno tveganje, kar nas lahko spominja na skok v neznano in to je tudi del pomena te karte – tveganje, ki bo povzročilo spremembe, zaradi katerih nam bo samo bolje.

KARTA TRDNJAVE NA PREROŠKI RAVNI

Karta Trdnjave je zelo povezana s krizo srednjih let, s katero se vsi v za nas določenem obdobju srečamo. Načeloma, Trdnjava predstavlja neugoden čas za delovanje, saj trenutne okoliščine delujejo proti nam oziroma ne podpirajo našega največjega potenciala v tem trenutku. Sicer na pogled ni duhovna karta, ampak prav tako kot karta Smrti, predstavlja neke vrste preobrazbo.

POVEZAVE Z ASTROLOGIJO

Karti Trdnjave vlada planet Uran, ki je planet uporništva, nenadnih sprememb in krize srednjih let. Osebe z močno prisotnostjo Urana v astrološki karti, so nagnjene k nemirnosti, nekonvencionalnosti in duševnim motnjam. So posebne in drugačne od ostalih.

 

Categories:
  Tarot, Tarot karte, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 200

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri