Tarot – Karta visoka svečenica – Razlaga

By Rok 5 let ago

Tokrat vam bom predstavil drugo karto velike arkane, ki se imenuje Visoka svečenica. To je zelo skrivnostna karta, hkrati polna navdiha in predstavlja moč duhovne modrosti in ostale skrivnosti. V patriarhalnem svetu sicer prevladujejo moške figure, ampak Visoka svečenica pri Tarot kartah tukaj nemoteno „uživa“ svoj sloves. Tukaj nemoteno kraljuje v svetu, ki obenem priznava nujnost različnih prepričanj ter vedenjskih vzorcev.

Visoka svečenica je karta Jina in Janga – karta nasprotij. Po eni strani je Visoka svečenica lahko zelo pozitivna figura in nemalokrat na preroški ravni predstavlja osebo z visoko razvito intuicijo, s katero se je modro posvetovati. V današnjem času bi jo lahko našli pri naslednjih poklicih:

Lahko jo tudi opredelimo kakor neke vrste pomočnika, ki o nas ve veliko in nas vodi ter usmerja na naši praktični in duhovni poti. Tudi kot negativna figura je lahko zelo močna in izkorišča svoje sposobnosti v svoj prid. O nas lahko ve veliko več, kakor se sami zavedamo in to na nek način zlorablja.

Na vsakdanji ravni je lahko svečenica nekdo, ki zlorablja svojo moč, spletkari ter manipulira z ljudmi. Lahko je tudi tretja stranica ljubezenskega trikotnika in spraševalčeva skrita ljubimka ali ljubimec. Kadar se karta pojavi pri določenih vprašanjih, je potrebno na prvo mesto postaviti intuicijo, naš notranji glas, ki nas na naši poti nezmotljivo vodi.

Ker je pa to karta skrivnosti in vsega mističnega, pa lahko nemalokrat pomeni, da moramo položaj, po katerem sprašujemo prepustiti modrosti usode in težave jemati kot priložnost za duhovno razsvetljenje in osebnostno rast.

Na bolj splošni ravni pa je svečenica simbol ženske energije, ki je v vseh nas in lahko predstavlja naše intuitivne sposobnosti ter duhovni pogled na svet.

vedeževanje - tarot - svečenica

Če pogledamo karto Visoke svečenice v Rider – Waitovem Tarotu, vidimo, da sedi pred vhodom v tempelj, med dvema stebroma, na katerih sta začetnici B in J. Ti dve začetnici predstavljata imeni Boaz in Jakin, ampak je njun izvor neznan in prav tako skrivnosten kakor karta svečenice sama.

Njeno čarovniško naravo simbolizira rastoči polmesec ob njenih nogah. Svoje sposobnosti lahko uporablja kakor je bilo že rečeno, v dobre ali slabe namene. Poglavitni pomen in sporočilo Visoke svečenice v Tarotu je, da jo razumemo kot načelo, ki združuje nasprotja, kar tudi simbolizira število dve, ki jo svečenica nosi.

VISOKA SVEČENICA IN ASTROLOGIJA:

Visoka svečenica je simbol ženskega načela in zato je smiselno, da je povezana z luno, ki je spremenljivo in žensko znamenje. Po svojem značaju se ujema z znamenjem Škorpijona, saj temelji na lastnostih tega znamenja; jasnovidnost, zdraviteljske sposobnosti in moč.

Ima pa tudi negativno stran Škorpijona; ljubosumnost in težnja po zlorabi moči.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri