Tarot – Karta Zmernost – Razlaga

By Rok 2 leta ago
Home  /  Tarot  /  Tarot – Karta Zmernost – Razlaga

Na vrsto za predstavitev je prišla 14. Karta velike arkane, ki se imenuje Zmernost. Naj kar na začetku pojasnim, da pri tej karti ne gre za »treznost« ali kaj podobnega, temveč za uravnovešenost jin in jang energije, kjer je vsega dovolj za vse.

V nekaterih kompletih (kot je na primer Thot Tarot – Tot Tarot, Aliester Crowley) ali Sanjski Tarot (Lee Bursten in Ciro Marchetti), je karta zmernosti predstavljena kot angel, ki v eni roki drži ogenj in v eni vodo – kar pomeni uravnovešenje nasprotij.

SIMBOLIKA:

Mi pa si bomo ogledali predstavitev te karte v tradicionalnem Rider – Waitovem kompletu. Če kar začnemo s simboliko te karte, je moč takoj opaziti plavolasega angela v beli obleki (ki predstavlja nedolžnost) s dvema kelihoma oziroma čašama v rokah, iz katerega preliva vodo iz ene v drugo, kar ponazarja, da je vsega dovolj za vse in se nam ni treba bati pomanjkanja. Z eno nogo stoji na trati, z drugi pa v vodi, kar prav tako pomeni usklajenost na vseh nivojih zavesti. V ozadju lahko vidimo čudovito zeleno pokrajino, ki ponazarja nove začetke in mirnost v življenju. Karta Zmernosti sledi karti številka 13. V Tarotu in to je karta Smrti. Torej lahko iz tega povzamemo, da gre za odličen, težko pričakovan odmor od težje duhovne preobrazbe in nov začetek.

TRADICIONALNI POMENI KARTE ZMERNOSTI:
Uravnovešenje
Angel varuh
Dobri odnosi
Srednja pot
Harmonija

KARTA ZMERNOSTI NA PREROŠKI RAVNI:

Karta Zmernosti na preroški ravna predstavlja mnogo lepih stvari in vsak vedeževalec – tarotist je lahko vesel, če jo izvleče za svojo stranko. Saj to v njeno življenje prinaša mir, po katerem tako globoko hrepeni in obnovitev zdravja ter vseživljenjske moči. Kadar se karta Zmernosti pojavi pri prerokovanju, to lahko nakazuje našega angela varuha, na praktični vsakdanji ravni nam pa svetuje, naj se ne obremenjujemo, poiščemo notranji mir in uberemo sredinsko pot. Je tudi zelo dobra karta za posrednika v sporu. Zelo zaželena je tudi pri vprašanjih, ki so povezani z zvezami in odnosi, saj ponazarja iskreno, toplo ljubezen, ki temelji na vzajemnih, obojestranskih čustvih in je ena izmed najbolj dobrodošlih kart za trajno partnerstvo.

Upam, da ste izvedeli kaj novega in zanimivega o Tarot kart, veselim se pa, ker berete moje članke.

Categories:
  Tarot, Tarot karte, Vedeževanje
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri