Taseografija – Vedeževanje iz kave in čajnih lističev

By Rok 3 years ago
Home  /  Vedeževanje  /  Taseografija – Vedeževanje iz kave in čajnih lističev

Vedeževanje iz kavne usedline in čajnih lističev je dandanes ena izmed najbolj pogostih oblik prerokovanja (poleg prerokovanja iz kart, astrologije in hiromanitke – prerokovanja z dlani) in jo predvsem povezujemo z romskim ljudskim izročilom, ampak ga je po zgodovinskih zapisih možno zaslediti že veliko prej. Za zanimivost bi povedal, da so včasih prerokovali iz usedline, ki jo pusti vino ali zdravilna zelišča.

Postopek razbiranja iz kavne usedline in čajnih lističem je zelo podoben, pomen simbolov, ki se pojavijo pa je isti.

Vedeževanje iz kavne usedline je predvsem moč zaslediti na Bližnjem vzhodu in v Sredozemlju, kjer predvsem ženske običaj prenaša iz roda v rod. Kavo, naj bi prvič za pripravo napitka uporabili, kjer so jo gojili – v Etiopiji in Jemnu v šestem stoletju. Za zanimivost velja poudariti, da so sprva uporabljali surova zrna, nekje v trinajstem stoletju pa so jih začeli tako rekoč pražiti, da bi dobila bolj bogatejši okus.

Priljubljenost kave kot napitka in njena uporaba za vedeževanje sta se širili iz Bližnjega vzhoda od enajstega stoletja, v Evropi in Severni Ameriki pa se je kava pojavila šele v osemnajstem stoletju. Kava se za vedeževanje navadno pripravlja v džezvi.


Ravno tako kakor pri čajnih lističih, obstajajo tudi tukaj različni načini vedeževanja, dobro pa je slediti naslednjim korakom:

1. Po svojem okusu kupite drobno mleto kavo ter jo skuhajte v džezvi. Če nimate džezve, pa lahko uporabite francosko kafetiero. Za vsako osebo moramo odmeriti zvrhano žličko kave ter jo prelijemo s kropom in pustimo stati.

2. Medtem, ko se kava pripravlja, se moramo osredotočiti na zastavljeno vprašanje.

3. Ko je napitek pripravljen in dovolj močan, ga premešamo in neprecejenega natočimo v skodelico, nujno mora na dnu skodelico ostati usedlina, ki služi kot osnova za podobe, ki se pozneje pojavijo.

4. Potem, ko kavo popijemo, mora na dnu skodelice poleg usedline ostati tudi malce tekočine. Z obrnjenim krožničkom pokrijemo skodelico in trikrat zasukamo v smeri urinega kazalca.

5. Zdaj jo odložimo na mizo, v tem položaju mora ostati nekje do deset minut, da se tekočina dobro osuši.

RAZBIRANJE IZ KAVNE — USEDLINE:

Včasih se skodelica čvrsto prilepi na krožnik, kar ponazarja prvi znak sreče in ugodnega razpleta. Skodelica, ki se ne zalepi ne pomeni nič slabega – je zgolj nevtralna. Vedeževalec zatem preuči vse simbole, ki so se pojavili v kavni usedlini. Kakor sem že prej omenil, načinov za vedeževanje iz kavne usedline je ogromno – od najpreprostejših do najbolj zapletenih, kakor seveda, pri vsaki vedeževalski tehniki.

Ko se tekočina in usedlina dobro osušita, lahko skodelico simbolno razdelimo na četrtine, kar simbolično ponazarja različna področja življenja. Med gledanjem v skodelico se moramo prepustiti svoji domišljiji in ustvarjalnosti – iskati moramo abstraktno in ne jasno oblikovane podobe.

Vedeževalec Rok

Category:
  Vedeževanje
this post was shared 0 times
 200

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13 ali pošlji SMS: VIZIJA na 6060.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri