Vedeževanje s kristalno kroglo

By Rok 5 let ago

Zelo pogosta asociacija ljudi kadar pomislijo na vedeževanje je nekakšna grda starka, ki zre v kristalno kroglo. Prav to je v veliki večini zaradi medijev podoba, s katero smešijo vedeževanje. Kljub vsem tem razlogom, pa ima gledanje oziroma vedeževanje s pomočjo kristalne krogle ali s pomočjo druge sijoče površine, dolgo in častno tradicijo.

Kadar vedežujemo s pomočjo kristalne krogle, vstopimo v transu podobne stanje, v katerem se na površini predmeta samega ali pogosteje v naših mislih pojavijo simbolične podobe, katerih pomen moramo razvozlati. Kakor pri ostalih tehnikah vedeževanja, tudi vedeževanje s pomočjo kristalne krogle služi tako razvoju in spoznavanju sebe kakor gledanje v prihodnost, da bi uzrli prihajajoče dogodke, ki nas čakajo.

Vedeževalec s pomočjo kristalne krogle oceni dejanja spraševalca ter mu po svojih najboljših močeh svetuje in razkrije nevidne sile, ki so morda na delu. Zrenje v kristalno kroglo je eden izmed številnih načinov vedeževanja, ki izhaja iz prazgodovine. Vedeževanje s pomočjo kristalne krogle je bilo še posebej priljubljeno v srednjeveški Evropi, tako kot ostali načini vedeževanja, ki jih uporabljamo danes.

Eden od najslavnejših vedeževalcev v zgodovini je bil vsekakor Michele de Nostradame, poznan tudi kot Nostradamus. Bil je zdravnik, astrolog ter jasnovidec in je živel v šestnajstem stoletju, moč pa je zaslediti, da se njegove prerokbe uresničujejo še dolga stoletja po njegovi smrti. Za vedeževanje in napovedovanje prihodnosti naj bi uporabljal skledo vode, ki jo je postavil na medeninasti trinožnik. Iz njegov vizij, ki jih je prejel s pomočjo tega pripomočka, so nastale prerokbe.

kristalna krogla 2

Kristalno kroglo za vedeževanje bi po izročilu morali dobiti v dar od osebe s takšnim darom, številni pa si jo kupimo kar sami, saj je na voljo v specializiranih trgovinah z ezoteričnimi pripomočki. Najpogosteje je narejena iz kvarčnega kristala – kamene strele, so pa na izbiro seveda tudi druge vrste. Kakor pri vseh ostalih tehnikah vedeževanja, se je tudi tukaj najboljše ravnati po intuiciji. Uporabimo seveda lahko tudi stekleno kroglo, vendar ta naj ne bi imela bogatih in mogočnih lastnosti, ki jo imajo prave kristalne krogle.

Vsak izmed kristalov ima seveda določene lastnosti in svojo edinstveno magično uporabnost. Čisto na splošno, imajo rumeni, rdeči, rjavi ter oranžni kamni ustvarjalno energijo ter pomenijo neko aktivnost. Modri, biserno beli, zeleni, rožnati ter vijolični kamni tako spodbujajo dobre počutje in duhovno rast. Kristalne krogle iz črnih in drugih temnih kamnov za začetnike niso priporočljive.

Pomembno je, da je krogla čim bolj prozorna ali vsaj brez motečih madežev. Po drugi strani je pa moč zaslediti, da nekaterim pa ravno ti pri prerokovanju iz kristalne krogle bogato pomagajo. Vsak naj se odloči sam.

Kroglo lahko tudi ob polni luni postavimo na okensko polico in ta jo bo očistila motečih energij in blokad prejšnjih jasnovidcev. Kadar krogle ne uporabljamo, naj bi bila zavita v blago. Veliko število jasnovidcev najraje vedežuje s kristalno kroglo v zatemnjenem prostoru v katerem gorijo sveče. Prostor mora biti tih in miren, prav tako pa se moramo mi pred vedeževanjem iz krogle zbrati ter pustiti svoj vsakdan za sabo.

Pred kratkim sem kupil svojo prvo kristalno kroglo za vedeževanje, ki je narejena iz Selenita in se že veselim dela z njo. Selenit spodbuja jasnovidnost in krepi intuicijo.

Vedeževalec Rok

Category:
  Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri