Zdravljenje s pomočjo kristalov

By Rok 1 leto ago
Home  /  Vedeževanje  /  Zdravljenje s pomočjo kristalov

Kristali nas ne pritegnejo zgolj samo zaradi svoje na oko privlačne lepote, temveč imajo vsekakor tudi zdravilno moč, ki si je ne moremo niti zamisliti.
Že iz pradavnine je moč zaslediti vrste zdravilnih obredov s kristali, ki jim strokovno pravimo „Kristaloterapija“.

Zdravilci, ki zdravijo s pomočjo kristalov, namreč verjamejo, da določene bolezni (duševne ali telesne) nastanejo zaradi okvarjenih vibracij v telesu, ki jih je s pomočjo kristaloterapije moč stabilizirati in blokado odpraviti.

Pri kristaloterapiji se kristali polagajo na mesta naših glavnih sedmih čaker in jih s tem nahranijo, odpravijo blokado energije ter uravnovesijo. Kristali se pa prav tako lahko uporabljajo že zgolj tako, da jih nosimo kot nakit ali v posamezen ročni kamen – kristal v žepu.
Izbere ga lahko zdravilec, najbolje pa je, da se pri izbiri osebnih kristalov, ki jih nameravamo nositi s sabo, odločamo po svoji intuiciji in presoji.

Velikokrat, kadar stopimo v bolje založeno trgovino z ezoteriko, se ni moč upreti lepoti kristalov, da jih ne bi vsaj za hipec pogledali. Velja rek, da kristal „izbere“ nas, saj tisti, ki nas intuitivno pokliče ali zgolj privlači po svoji obliki, vzorcu ali barvi, je gotovo potem pravi za nas in služi našim potrebam.

NOŠENJE IN NEGA KRISTALOV:

Izbrani kristal, ki ga bomo uporabljali za določen namen moramo najprej očistiti starih energij, ki jih je pridobil bodisi v procesu brušenja (če izberemo brušeni kristal) ali pa se je zgolj navzel energije tujih prostorov in ljudi.
Očistimo ga namreč tako, da ga spiramo pod curkom mrzle vode (približno 5-10 minut), lahko ga tudi očistimo s kadilom (najbolj priporočljiva kadila so beli žajbelj, sandalovina ali palo santo – sveti les), bolj izkušeni se pa bodo čiščenja lotili z nihalom.
Zatem moramo kristal programirati ali ga posvetiti za določen namen, za katerega želimo, da bi učinkoval. Ko smo vse to storili, moramo še kristal samo napolniti na soncu (2-3 ure) ali polni luni (čez noč) (Ametist, Kameno strelo in Roževec ne dajemo na sonce).

Moja kristalna krogla iz Selenita za vedeževanje.

KRISTALI IN ČAKRE:

Čakre najenostavneje opredelimo kot nekakšno hrbtenico našega „energijskega telesa“ in vibracijske frekvence različnih kristalov ustrezajo posameznim čakram. Kolikor vem, zdravilci zelo veliko uporabljajo Kameno strelo, kar izkušene ne preseneča, saj je to univerzalni kamen, ki prečisti energijo, nudi zaščito in sproščene misli in krepi moč ostalih kristalov. Velikokrat ga uporabljajo v obliki tako imenovane kristalne palice z brušeno konico, ki energijo usmerja v določena središča.

dravilec izbere kristal na osnovi tradicionalne barve posamezne čakre, nato ga položi na telo – nad čakro, pacient oziroma stranka pa zdravilcu pomaga s tem, da vizualizira usklajen pretok svoje energije in energije kristala. Nekateri zdravilci pa izberejo drugačen pristop in kristale polaga na določene organe, ki potrebujejo zdravljenje.

KRISTALI PO BARVAH:

Beli in prozorni kristali: očistijo ostale kristale, krepijo njihovo moč
Rožnati kristali: negujejo, lajšajo srčne bolečine
Rumeni kristali: prebujajo in nas navdajo z energijo
Modri kristali: služijo za prizemljitev in proicirajo energijo
Oranžni kristali: služijo za aktivacijo
Rdeči kristali: krepijo in spodbujajo
Zeleni kristali: uravnovesijo energijo in zdravijo

Čeprav zdravilstvo ni moje področje, pa se sam ljubiteljsko ukvarjam z zbiranjem kristalov. Upam, da sem vam vsaj malo približal svet kristalov in kristaloterapije.

Vedeževalec Rok.

Category:
  Vedeževanje
this post was shared 0 times
 100

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Z vedeževanjem se ukvarjam z vso ljubeznijo in spoštljivim pristopom. Pokliči me na 090 30 13.

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri