Zvočne terapije – zdravilne vibracije zvoka

By Rok 2 years ago
Home  /  Magija  /  Zvočne terapije – zdravilne vibracije zvoka
zvočna terapija

Učinkovitost vibracije zvoka v namene zdravljenja lahko zasledimo že veke nazaj. Ta terapija temelji na domnevi, da vse ljudi, živali in predmete obdaja vibracija, ki jo je mogoče z zvokom uskladiti in harmonizirati. Tudi vsak organ človeškega telesa ima svojo vibracijo in potemtakem s spodaj opisanimi pripomočki jo lahko uglasimo na optimalno raven.

Uporaba zvoka v namene zdravljenja

Pri veliko zdravilnih običajih po svetu zasledimo glasbo, kot način način zdravljenja. Naj si gre za zborovsko petje, zvenenje tibetanskih ali kristalnih skled, šamansko bobnanje ali mantre, vse je enako učinkovito. A le od nas je odvisno, kateri način bomo “začutili kot svoj” in ga izbrali. Tudi na področju sodobne medicine gre zaslediti uporabo zvoka v zdravilske namene, a na povsem drugačen način, kakor pri alternativnem zdravljenju – ultrazvočno zdravljenje/slikanje ali uporaba zvočnih valov za razbijanje ledvičnih in žolčnih kamnov.

Rezultat iskanja slik za sound therapy

Kako zvočna terapija deluje?

Tisti, ki se poslužujejo zvočne terapije menijo, da sleherna celica v telesu resonira s svojo zvočno frekvenco in da je pri optimalnem zdravju ta frekvenca enakomerna ter nespremenljiva. Ko naše telo napade bolezen se ta resonanca prizadetega organa preoblikuje. Zato naj bi zdravilec pri terapiji z zvokom izvajal zvok prizadetemu organu, ki je povsem enak zvoku zdrave celice – organa. Eden in edini cilj zvočne terapije je, da uravnovesi pretok regulacijskih informacij prav tako tudi na duhovnem in umskem področju kakor telesnem. Velja poudariti tudi zanimivost, da potrebnega zvoka človekovo uho niti ne rabi slišati – gre zgolj za moč vibracije zvoka inštrumenta, s katerim delamo.

Katere inštrumente pri zvočni terapiji uporabljamo?

Pri zvočni terapiji uporabljamo tako manj zahtevne inštrumente, kakor bolj zahtevne kakor je na primer Gong. Največkrat je moč zaslediti tibetanske pojoče posode, kristalne posode, šamanski boben, didgerido, glasbene vilice, harmoniko Shruti, razni zvončki, tibetanske činele ali zgolj najpomembnejši – naša barva glasu. Vsak od teh pripomočkov bo dobro odslužil svojem namenu vse dokler njegov uporabnik ve, kaj počne.

Rezultat iskanja slik za tibetan singing bowl

Rezultat iskanja slik za crystal singing bowls

Rezultat iskanja slik za shruti box

 

Pojem ubranosti

Ne moremo se skozi vso vibracijsko medicino izogniti temu pojmu. Tukaj lahko vse teorije naključij čisto izključimo, kajti mnogi zdravilci z zvokom pravijo, da je telo na nek način podobno orkestru. Pri terapijah z zvokom si predstavljamo to ubranost kot sestavljeno frekvenco, za katero so zaslužne vse celice v naših telesih. Izvajalci zvočnih terapij pravijo, da neuglašen del organa vpliva na celotno telo (od tod pojem, zakaj telesu v prispodobi pravijo orkester). Namen zvočnih zdravilcev je z zvokom povrniti ravnovesje, s svojim glasom, sodobno tehnologijo in ne nazadnje zgoraj prikazanimi zvočnimi pripomočki pomagati človeku. Je pa pri nekaterih zvočnih terapevtih moč zaslediti tudi neko različico akupunkture, pri kateri na teh akupunkturnih točkah uporabljajo umerjene glasbene vilice, ki smo jih že prej zgoraj omenili. Vsaka čakra ima svoj edinstven zvok in drži povezavo s procesi v telesu in zvočni terapevt skuša te lastnosti kar se da najbolje izkoristiti.

Categories:
  Magija, Naravna magija
this post was shared 0 times
 000

Sem vedeževalec Rok in tukaj sem za Vas, da vam s svojimi nasveti in vpogledi v Tarot karte, Angelske karte ter s pomočjo nihala pomagam na vaši osebnostni in duhovni poti. Poleg brezplačnih nasvetov vam je na voljo tudi osebno vedeževanje po garantirano najnižji ceni.

Facebook
Twitter
Instagram

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri