Bodite sam svoj tarot mojster!

By Rok 2 leta ago
tarot tečaj

Veliko ljudi, ki se poslužuje sposobnosti razbiranja tarota se sprašuje, ali naj sledijo “že zapisanim pravilom, ali naj uvedejo popolnoma svoj stil razbiranja kart”. Morate vedeti, da zapisanih pravil dejansko ni in da so možnosti vedeževanja s tarotom NEOMEJENE!

Edinstven pristop k tarotu

Vsak uporabnik tarota ali katerega koli drugega vedeževalskega orodja, kot si nihalo, rune, astrologija, sčasoma razvije svojevrsten pristop. In čisto pravilno je tako. Res je, da so nam knjige z napotki, kako metati tarot karte na začetku lahko v veliko pomoč in odskočna deska. Zavedati pa se moramo, da smo vsi individualni posamezniki in zakaj ne bi nekaj unikatnega prispevali v skupno dobro?

Rezultat iskanja slik za study tarot

Prvo, kar je, si moramo izbrati ustrezne tarot karte. O tej temi sem že mnogokrat spregovoril na svojem blogu in si lahko preberete pretekle članke. Nekaj, kar ustreza nekomu nikakor ni nujno, da bo ustrezalo tudi drugemu. Morda vam bo pristop k tarot kartam nekoga drugega zelo všeč in ga boste vseeno želeli malce prilagoditi s čimer, ponavljam, ni nič narobe – k večjemu je dobrodošlo.

Kako nadaljevati?

Ko ste si izbrali ustrezne tarot karte je pomembno, da začnete raziskovati njihove pomene in postavitve kart – polaganja kart. Le te lahko ustvarite tudi sami, še posebej na bodo odgovarjale na posebna vprašanja, za katere postavitev v knjigi niste našli. Lahko tudi samo položite kart od leve proti desni (poljubno število) in jih berete kot zgodbo. V drugem primeru lahko poimenujete položaje kart in se dosledno držite njihovega okvira razlag. Tudi mešanje kart je precej oseben obred in najlažje boste vse te stvari ugotovili tako, da boste s svojimi kartami čim več vadili in eksperimentirali.

Svoj konjiček tarota želim preoblikovati v poklic – kaj moram vedeti?

Kakor je rečeno že v uvodu in prvem odstavku tega članka – individualnost je dobrodošla. Ljudje, oziroma, vaše stranke vas bodo dosti bolj cenile (in vam zaupale), če boste pri svojem stilu metanja kart sledili svojemu instinktu in notranjemu vedenju. Opustiti morate vsakršen dvom, da ne bi prejeli pravilnih odgovorov za spraševalca, kajti to enostavno ni mogoče.

Rezultat iskanja slik za study tarot

Kako in kdaj vem, da sem do “polnosti” razvil svoj pristop?

Vedeti morate, da je tarot in njemu podobni vedeževalsli pripomočki vseživljenjska praksa, ker se boste vedno lahko naučili nekaj novega, kaj dodali, odvzeli in osvežili. Načeloma pa boste to vedeli takrat, ko boste imeli dobre povratne informacije in tudi že samo potrditev stranke (ali lastnih doživetij), da je bila razlaga smiselna v praktičnem življenju.

 

Categories:
  Tarot, Tarot karte, Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri