Je vedeževanje plačljivo?

By Rok 3 leta ago
Je vedeževanje plačlljivo

Mnogo ljudi, ki se poslužujejo razno raznih prerokovalskih sistemov – spraševalci in stranke si delijo različna mnenja ali je vedeževanje plačljivo. Mnenja so raznorazna in treba je enkrat za vselej “potegniti črto med njimi”. Seveda vsak (tako vedeževalec kakor stranka) se odloči za svojo tarifo in način plačila.

Plačljivost vedeževanja

Ni malo ljudi, ki ne bi dali niti evra za vedeževanje. To je sporno v kolikor se vedeževalka izkorišča. Prepričanje, da je vedeževanje ali duhovno zdravljenje “božji dar” sicer spet ni toliko zgrešeno, kar pa še ne pomeni, da nekdo, ki izvaja usluge, ki temeljijo na duhovnost ne sme zaračunavati svojih storitev, saj prav tako v vpogled prispeva svojo energijo, čas, ki ga nikoli več ne bo dobil nazaj in prav tako ima stroške življenja in posla. Marsikdo se ne strinja s principi komercialne linije 090, saj naj bi bilo to predrago in še s tem utemeljujejo, da vedeževanje na daljavo ne učinkuje. To je seveda zgrešeno mišljenje, saj imam sam (in še mnogo drugih poštenih vedeževalcev, jasnovidcev ali zdravile) dokaze, s katerimi lahko spodbijamo to teorijo.

plačljivost vedeževanja

Brezplačno vedeževanje – čemu je namenjeno?

Sam na brezplačno vedeževanje gledam skozi te oči, da se naše spretnosti izpopolnjujejo pri vedeževanju samem v praksi. To pomeni, da k nam prihajajo različni ljudje, z različnimi vprašanji in težavami in znanje ter izkušnje niso nikoli odveč. So ljudje, ki se poslužujejo ravno iz zgoraj naštetih razlogov samo brezplačnega vedeževanja.

Dobiti v zameno vedeževanja nekaj v dar ali delati brez plačila

Včasih so vedeževanje še v srednjem veku poplačali z raznoraznimi darovi, ki jih je spraševalec dal v zameno vedeževalcu. Danes je drugače – poznamo energijsko izmenjavo izraženo v denarju. Veliko prerokovalcev dela še dandanes na način “daš kolikor daš” in če lahko s tem pokrijejo stroške življenja, svoje potrebe in če imajo še kakšno službo zraven, potem ni problema. Ni pa res, da če je tarifa postavljena in da če vedeževalec dela za fiksni znesek še NIKAKOR ne pomeni, da njegove razlage iz takšnih in drugačnih razlogov ne bi bile točne in zanesljive! Pravijo, da najboljše stvari so brezplačne in da je vedeževanje stroka, kjer bi moral tisti, ki vedežuje vsakemu človeku brezplačno priskočiti na pomoč… Velika zmota! Kaj pa sami dobimo brezplačno? Gremo namreč v trgovino (če smo lačni in nimamo denarja) in zahtevamo živila brezplačno? Nikakor ne.

blagovna izmenjava

Blagovna izmenjava

Obstaja varianta, da si vedeževalci med seboj izmenjamo usluge oziroma vpoglede… Vendar sam menim, da morata biti za točne razlage oba vedeževalca na duhovni enaki (ali vsaj približni) valovni dolžini in stopnji rasti. Vedeti je treba, da ima vsak vedeževalec svoj način dela, svoje karte in svoj kodeks in morda se rado pri nekaterih zgodi, da odgovori niso zadovoljivi za eno ali obe strani.

Temeljno vprašanje – delati brezplačno ali postaviti cene?

Tukaj bom rekel tako – cene naj se obvezno postavijo (sploh, če je to poklic in se od tega preživljamo), ampak morajo biti vsem dostopne, kajti mora dejstvo vseeno za pomoč ljudem v stiski najti prostor v našem srcu. Odvisno je od naših izkušenj, znanja in izobraževanj, ki smo jih vlagali v to, seveda tudi od stroškov firme in stroškov materiala ter življenja samega.

Upam, da sem vam s tem vsaj malo približal s čim se vedeževalci srečujemo vsak dan in ni lahko. Če ste tudi sami vedeževalec/vedeževalka se boste bržkone strinjali.

Vedeževalec Rok.

Categories:
  Angelske karte, etika, Magija, Naravna magija, orakeljske karte, Tarot, Tarot karte, Vedeževanje, Zaščita

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri