Moji najljubši kompleti Tarot kart

By Rok 5 let ago

Odločil sem se, da vam predstavim svoje najljubše komplete Tarot kart, ki jih redno uporabljam za vedeževanje sebi ali drugim. Moram reči, da imam v zbirki okoli štirideset kompletov Tarot kart, ampak jih v veliki večini primerov uporabljam le šest, ki vam jih bom v tem članku na kratko tudi predstavil.

Razlog, zakaj ne uporabljam vseh v enaki meri, tiči v tem, da se vedeževalec „energijsko“ ne poveže z vsemi kartami enako. Tudi kadar smo v specializiranih trgovinah z ezoteriko, se moramo ravnati po notranjem občutku, katere karte so za nas prave. Sam sem nekajkrat naredil napako in na hitro kupil nekaj kompletov, ki so mi bili všeč samo v danem trenutku.

Kompleti, ki vam jih bom predstavil, niso razvrščeni po številčnih mestih priljubljenosti. Vse enako rad uporabljam.

taror rider weite

RIDER – WAITE – SMITH TAROT

Rider – Waitov Tarot je klasika v Tarot vodah, ki je bil izdan leta 1909. Zasnoval ga je Arthur Edward Waite, ilustrirala pa Pamela Colman Smith. Ta komplet je zaradi svoje popularnosti in pogoste enostavne uporabe služil kot osnova večini kompletov Tarot kart, ki so danes na tržišču. To je bil moj prvi Tarot komplet, na katerem sem se naučil brati Tarot karte in še danes ga uporabljam za vedeževanje sebi in drugim. Dobro se mi je vtisnil v srce in ga za nič na svetu ne dam.

morgan greer komplet

MORGAN GREER TAROT

To je moj osebni najljubši komplet, ki ga uporabljam le za vedeževanje sebi. Navdušenci nad Tarot kartami me boste najverjetneje razumeli, če rečem, da je to Tarot, ki je bil ustvarjen „zame“. Je popolnoma zasnovan na osnovah Rider – Waite Tarota, praktično je nekakšna prenovljena kopija. Bil je izdan pri založbi U.S. Games leta 1979 in ohranja pridih sedemdesetih. Zelo je barvit. Zasnoval ga je Lloyd Morgan, ilustriral pa Bill Greer.

druid komplet

DRUIDCRAFT TAROT

To je komplet, ki sem ga v svojo zbirko dodal pred kratkim, ampak me je popolnoma prevzel in navdušil. Ta komplet kart je zasnovan na modrosti Druidov (Keltsko pleme) in na osnovah modrosti čarovništva. Karte so večje kakor običajne Tarot karte, kar mi je zelo všeč, saj veliko ljudi uporablja Tarot karte za meditacijo in to je eden izmed kompletov, primeren za to. Seveda se morate ravnati po svojem občutku. Ta komplet je možno kupiti na tujem trgu, zasnovala sta ga Philip in Stephanie Carr – Gomm, ilustriral pa Will Worthington. Ilustracije so prečudovite.

crystal visions komplet

CRYSTAL VISIONS TAROT

Tudi ta Tarot je mogoče kupiti le na tujem trgu, ampak je vreden nakupa in prekrasen, verjemite. Zasnovan je na klasičnem Rider – Waitovem Tarotu. Res je, da gre za bolj jin – ženstveno energijo, saj se na ilustracijah v veliki večini pojavljajo le ženske figure. Ta komplet je bil izdal leta 2011 pri ameriški založbi U.S. Games, zasnovala in ilustrirala pa ga je Jennifer Galasso. Barvno je prelep, vsebuje pa odtenke rdeče, modre, ognjene in vijolične barve.

new vision komplet

TAROT OF THE NEW VISION

To je še eden izmed kompletov, ki je zasnovan na klasičnem Rider Waite Tarotu in ga je možno kupiti le na tujem trgu. Gre v bistvu za stoodstotno kopijo Rider Waitovega Tarota, le, da so ilustracije na kartah tukaj prikazane z druge perspektive. Ta komplet največ uporabljam za vedeževanje strankam. Izdaja ga dobro znana založba za Tarot karte – Lo Scarabeo. Ta Tarot je zasnoval Pietro Alligo, ilustrirala sta ga pa brata dvojčka Raul in Gianluca Cestaro. Vsekakor zelo zanimiv komplet Tarot kart!

iskanje vizije komplet

ISKANJE VIZIJE TAROT

Ta komplet je zasnovan na modrosti ameriških staroselcev in je vsekakor vreden raziskovanja. Ne vsebuje „grozečih“ likov oziroma ilustracij na kartah, zato je primeren za vse, ki vas tradicionalne ilustracije morda prestrašijo. Ta komplet je tudi na voljo v slovenskem jeziku. Zasnovala sta ga Gayan Sylvie Winter in Jo Dosé. Meni je zelo pri srcu, saj so ilustracije globoke in modre, pomeni kart pa prav tako. Je pa bolj blizu osnovi Totovega Tarota Aleistra Crowleya, kakor Rider Waitovi osnovi.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri