Numerologija – Pomen števil

By Rok 4 leta ago

Veda, ki jo obravnavamo v tokratnem članku je stara več tisoč let in se je skozi vsa zgodovinska obdobja izkazala za utemeljeno. Števila se tako rekoč ne uporabljajo samo v matematiki, temveč tudi za spoznavanje samega sebe, naše okolice in razumevanja popotovanja, ki ga imenujemo življenje.

Tistemu, ki odkrije moč števil, se bo tako razodelo vse, kar potrebuje na svoji življenjski poti – vključno z izbiro pravega partnerja, določanje pravega časa za nakup ali prodajo nepremičnine, do izračuna letnih ciklusov in še več.

Že starogrški filozof in matematik Pitagora je dajal velik poudarek pomenom števil. Na svoji akademijo je pridobljeno znanje od starodavnih civilizacij prenašal naprej, ampak, ker so bile takrat takšne stvari označene kot “hudičeve” in so jih preganjali, niso delali zapiskov in tako se je veliko uporabnega znanja žal izgubilo. So pa Pitagovorovi učenci nasledili to znanje in ga izpopolnili.

Sam se se tudi navdušil za numerologijo in poznavanje števil, saj me ta tema zelo zanima in vsekakor vsako znanje ezoterike pri teh sistemih, še kako prav pride. Res je, da so Tarot karte moje glavno orodje, ampak kakor se spreminja in dopolnjuje vse v življenju, tako moramo tudi mi “plavati s tem tokom”.

V numerologiji obravnavamo števila od 1 – 9, katerim bomo simboličen pomen pripisali tudi v tokratnem prispevku. A na znanje morate vzeti to, da vsaka kultura in nacija, drugače razlaga pomene številk, zato ta članek nikakor ni vsestransko vseveden. Sistem, ki vam bo najbolj ustrezal, morate poiskati sami in kakor pri Tarot kartah, astrologiji in ne nazadnje numerologiji, tudi tukaj ni jasnih pravil ali bolj “točnih” sistemov. Vse je enako vredno in v sami praksi enako učinkovito.

POMENI ŠTEVIL:

Število 1:

Temu številu vlada Sonce, ki predstavlja naš jaz, naš ponos, eno in sam začetek stvarjenja. Je izhodiščna točka za vse ostalo v numerologiji. Na praktični ravni pomeni nove, sveže začetke in je število manifestacije.

Število 2:

Vladar tega števila je Luna. In tukaj se ravno vidi to “rivalstvo” oziroma nasprotje soncu. Luna je vse, kar je povezano z našo podzavestjo, našim drugim obrazom, našimi sanjami in spremembami. Oba, Sonce in Luna sta enako pomembna za življenje in tako tvorita celoto, kateri pripadamo. Na bolj praktični ravni je to število usode, karme in dvojnosti ter intuicije.

Število 3:

To število si bomo najlažje zapomnili kakor “otroka” in sestavljeno število iz števila 1 in 2. Temu številu vlada planet Merkur, ki je v astrologiji tudi vladar dvojčkov in temu številu pripisujemo (ravno tako kot Merkurju) vse, kar je povezano z komunikacijo. Če bi potegnili paralelo s Tarot kartami, lahko tukaj ugotovimo, da je lahko kakor Merkur tudi to število zvijačno. Ljudje s tem številom v datumu rojstvu ali imenu in priimku, potrebujejo veliko svobode – so pa zelo motivirani za učenje in raziskovanje novih stvari.

Število 4:

To je število garačev, na praktični ravni nagrad za pretekli trud in vztrajnost, predvsem pa je število stabilnosti. Pripisujemo mu tudi lastnosti stagnacije in vodenja. Njegov vladar je naš planet Zemlja. Ljudje s tem številom so zanesljivi, a lahko precej trmasti, kritični, prijateljski odnosi jim tako rekoč največ pomenijo.

Število 5:

Prinaša spremembe in kaže, kako se nanje tudi odzivamo. Glede naših odzivov bi rekel sledeče: Vse je odvisno, kako so vaša števila postavljena v numerološki karta – kje je harmonija/disharmonija in od tega je to vse odvisno. Njegov vladar je Planet Mars – planet energičnosti, moškega principa in vojn.

Število 6:

Je eno izmed meni najljubših števil in sedaj, ko pišem ta prispevek, se nahajam tudi ravno v ciklusu osebnega leta števila 6. To je število odnosov, izbir, doma, družine. Tudi reševanja težav. Vlada mu planet Venera – boginja lepote, in temu številu gre pripisati tudi pomen vseh njenih lastnosti: čutnosti, erotike, spolnosti, uživanja v materialnih dobrinah in njihovo pridobivanje.

Število 7:

Je karmično število in število duhovnosti. Spet bomo uporabili malce moje lastne prakse – po generacijskem številu sem namreč število 7 in to nakazuje posameznike s še tako pomembnim poslanstvom, ki se v veliki večini primerov veže prav na duhovnost in ezoteriko.

Število 8:

Notranja moč in potrpljenje sta vidika tega števila. Ljudje s tem številom so realisti, potrpežljive narave. Na praktični ali duhovni ravni pa pomeni neskončnost – če osmico narobe obrnemo.

Število 9:

Je konec sistema – naš cilj od števila ena dalje. Ljudje z veliko prisotnostjo tega števila ali neposredno izračunano v imenu ali priimku, imajo sposobnosti in dar vodenja ostalih posameznikov skozi prehodna obdobja. So večinoma samotarji (Karti Puščavnik pri tarotu po rimski številki 9 pripada to število).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upam, da sem vam dal za začetek dosti informacij, podrobnejši članki o tej čudoviti in čarobni vedi pa še sledijo.

 

Vedeževalec Rok.

Category:
  Vedeževanje