Preprosto bajanje z nihalom

By Rok 6 let ago

Bajanje s pomočjo nihala je preprosta, a zelo učinkovita metoda, ki nam pomaga priti do odgovorov, ki so že v nas. Glavni inštrument za bajanje – radiestezijo je telo, naše roke so pa „prevajalec“ energije, ki nam omogoči, da nam nihalo (ali kateri koli drugi radiestezijski inštrument) poda odgovor na zastavljeno vprašanje s svojim vidnim odzivom.

Bajanje je zelo stara tehnika, ampak je še danes zelo razširjena in priljubljena. Bajanje poznamo že iz pradavnin in je moč zaslediti, da so radiestezisti – bajaličarji v preteklosti iskali podzemne vode in rudnine s pomočjo bajalic.

Takratna najpogostejša bajalica je bila leskova veja v obliki črke Y. Danes, bajaličarji uporabljajo mnogo različnih pripomočkov za bajanje. Med njimi nihalo, bajalico v obliki črke Y in L – antene. Mi se bomo v tem članku posvetili bajanju s pomočjo nihala ter, kako pridobiti odgovore s tem čudovitim pripomočkom.

nihalo-1

Kot večina tehnik za vedeževanje, se tudi bajanje z nihalom lahko uporabi za vedeževanje in iskanje odgovor na najbolj pereča vprašanja. Vprašanja, ki jih postavljamo nihalu, morajo biti nujno zasnovana tako, da se na njih da odgovorim že s preprostim odgovorom „da“ ali „ne“.

Nihalo lahko kupite v specializiranih ezoteričnih trgovinah ali bolje založenih knjigarnah. Sam sem svojega prvega kupil v ezoterični trgovini in ga redno uporabljam. Pri izbiri nihala, se morate ravnati po svoji intuiciji in vsekakor izbrati tistega, ki vas intuitivno pokliče.

Sam uporabljam kristalno nihalo iz roževca. Na voljo je veliko različnih nihal, od lesenih, kristalnih, srebrnih, medeninastih,… Za zanimivost bi povedal, da večina radiestezistov za bajanje raje uporablja lesena nihala, prav tako jih ima večina raje lesene bajalice kakor kovinske, ki naj bi pobirale podobne vibracije iz okolja in s tem zmedle gibanje nihala.

nihalo-2

Ko ste kupili svoje nihalo, ga morate najprej energijsko očistiti, saj se je med procesom izdelave nabralo kar dosti odvečnih energij. Če je nihalo kristalno ali kovinsko, ga lahko operete pod curkom mrzle vode in pustite, da po njem teče 5-10 minut.

Če je nihalo leseno, ga pa energijsko očistite tako, da ga živahno drgnete med dlanmi. Sedaj, ko ste očistili svoje nihalo ste vsekakor pripravljeni na naslednji korak. S tem posledično nastopi najzanimivejši del. Nihalo primete v roke in mu v mislih ukažete, naj vam pokaže, kateri premik označuje pritrdilni odgovor.

Pri večini nihal pomeni gibanje v smeri urinega kazalca pritrdilen odgovor, gibanje v nasprotni smeri urinega kazalca pa nikalni odgovor. Seveda, je to odvisno od nihala samega in noben gib ni napačen. Potem vprašajte še za nikalni in nevtralni odgovor.

Zdaj, ko ste spoznali, kateri premik označuje kateri odgovor, ste pripravljeni, da začnete postavljati vprašanja. Začnite z vprašanji, na katera že poznate odgovor, da boste videli, kako se orodje obnaša. Čisto nič narobe ni, če najprej dobite napačne odgovore, ker se mora nihalo navaditi tudi vaše roke in energije, tako kot vi njega.

Nekateri bajanje z nihalom osvojijo takoj, nekateri pa potrebujejo dlje časa. Ponavljam, s tem ni nič narobe.

nihalo-3

Zelo pomembno je tudi, da se pred uporabo nihala umirite, utišate svoj um in pustite svoja pričakovanja med delom z nihalom ob strani, saj ta lahko vplivajo na nihalo in vam pokažejo želeni odgovor namesto pravilnega.

Zapomnite si, vaja dela mojstra. Sedaj, ko ste že malo vpeljani v delo z nihalom, lahko poiščete odgovore na ostala vprašanja, katerih odgovora ne poznate. Lahko pa tudi uporabljate radiestezijske rozete (to so papirji, s tabelami) in ko se posvetujete z njimi, postavite nihalo na označeno mesto na papirju, postavite vprašanje in nihalo bo zanihalo nad določenih stavkom ali besedo na rozeti.

Upam, da ste izvedeli kaj novega in zanimivega, ter da sem vam mogoče mimogrede navdušil za delo z nihalom.

Vedeževalec Rok

Category:
  Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri