Radiestezija in radiestezijski inštrumenti

By Rok 6 let ago

Radiestezijo najenostavneje opišemo kot nadčutno iskanje nečesa želenega. Verjetno ste že kdaj slišali za iskanje vode s pomočjo bajalic, ki so radiestezijski inštrument. Z bajalicami in ostalimi radiestezijskimi inštrumenti pa lahko iščemo kar koli želimo.

Osnovni radiestezijski inštrument je telo. Nihala, bajalice ali L – antene so le radiestezijski inštrumenti, ki če za primer vzamemo gibanje nihala po zastavljenem vprašanju, pretvorijo nevidno v vidno stanje. Zgodovina uporabe radiestezijskih pripomočkov segajo zgodovinsko že daleč nazaj.

radiestezija - iskanje vode

Katoliška cerkev dolgo ni odobravala radiestezije in bajaličarstvo je potemtakem precej let veljajo za hudičevo delo. V zgodovinskih zapisih je zaslediti tudi, da so pri izkopavanju in iskanju rud in zlata velikokrat za pomoč zaprosili bajaličarje – radiesteziste.

Čeprav je v raznih zgodovinskih obdobjih bajaličarstvo slovelo kot čarovniško delo, je bil za spreminjanje odklonilnega stališča do bajaličarjev zaslužen predvsem francoski bajaličar Jacques Aymar. Njegov največji uspeh je bil to, da je odkril enega izmed morilcev svoje lastne žene in vaškega trgovca.

RADIESTEZIJA

Izraz radiestezija je na začetku dvajsetega stoletja prvi uporabil Alex Bouly. Radiesteziste pa so bile pripravljene uporabiti in preizkusiti tudi vlade različnih narodov. Radiesteziste so uporabljale tudi oborožene sile.

RADIESTEZIJSKI INŠTRUMENTI

NIHALO

nihalo

Nihalo sestoji iz telesa, vrvice ali verižice in obteženega predmeta, ki je lahko kristalen, lesen ali pa kovinski. Idealna teža nihala je vsaj nekaj gramov, ne sme pa biti pretežko, saj se lahko roka hitro utrudi. Sam najraje uporabljam pri divinacijah s tarot kartami Karnak nihalo, ki je egipčanskega izvora in so tudi Karnak obliko našli v sarkofagih faraonov, učinek je pa pri vseh nihalih enak.

Večina radiestezistov veliko raje uporablja leseno kakor kovinsko nihalo, saj naj bi po pričevanjih nekaterih radiestezistov in bajaličarjev kovinska nihala pobirala vibracije od sorodnih kovin v zemlji. Veliko radiestezistov pa le tega pri svojem delu z nihalom ne opaža.

BAJALICA

bajalica

Bajalice so narejene v obliki črke V ali Y, najbolj priporočljivo in priročno pa je, da s škarjami odrežemo vejo v takšni obliki iz drevesa in bo zelo dobro služila svojemu namenu. Bajalica se lahko drži na dva načina. Najbolj pogosto jo primemo tako, da sta kraka proti koncu, dlani pa morajo biti obrnjene navzgor. Kadar bajalica najde iskano stvar, na primer vodo, se ta močno zasuče navzdol. Nekateri čutijo pred tem tudi rahlo nihanje bajalice.

L – ANTENA

l-antena

L – anteni lahko sami naredimo tudi doma iz dveh obešalnikov. Pri iskanju vode ali preiskovanju škodljivih sevanj se bosta L – anteni ob stiku z vsem, kar iščemo odzvali tako, da se bosta prekrižali. Če se ne prekrižata ali stojita pri miru, smo se znašli v nevtralnem položaju.

Vedeževalec Rok

Category:
  Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri