Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNO

Spletna stran je namenjena promoviranju storitev vedeževanja, ki ga izvaja Vedeževalec Rok, obenem pa deluje kot spletna trgovina, kjer lahko kupite različne izdelke.

CENE

Cene klicev na komercialno številko 090 določajo ponudniki telefonije sami in z uporabo te spletne strani soglašate s temi cenami in stroški, ki ob klicanju nastanejo. Predlagamo, da se o natančnih stroških pozanimate pri svojem operaterju, oziroma, da si ogledate naš CENIK, kjer poskušamo te stroške definirati. Cenik na naši spletni strani je informativne narave – za natančne stroške (ponudnik telefonije namreč te cene lahko spremeni) pa je potrebno kontaktirati vašega ponudnika.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z vsemi načini plačila, ki jih spletna stran ponuja, pod splošnimi pogoji poslovanja.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu – “potrditev naročila”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

VEDEŽEVANJE – POGOJI POSLOVANJA

Z uporabo te spletne strani in z naročilom storitve kupec potrjujete:

da razumete, da vedeževanje sodi v področje ezoterike in da vedeževalec zgolj interpretira kar vidi in čuti

 da razumete, da vedeževanje ne temelji na znanstveno dokazanih dejstvih, zato je tudi nemogoče jamčiti uspeh

da razumete, da vedeževalec ne sme spremeniti vašega življenja in da ste sami odgovorni za svoja dejanja

da razumete, da lahko storitev uporabljate samo, če ste polnoletni (18 let in več)

da storitve uporabljate prostovoljno

da se zavedate, da je storitev plačljiva in da ste natančno ceno klica preverili pri svojem ponudniku telefonije

da razumete, da se vedeževalec trudi po najboljšeh močeh pomagati, a da ne moremo zagotoviti rezultatov

da razumete, da vedeževalec ne more napovedovati izidov športnih tekmovanj in iger na srečo

da razumete, da reklamacija storitev vedeževanja ni možna

TRGOVINA – POGOJI POSLOVANJA

Registracija na strani ni pogoj za nakup izdelkov v trgovini – na voljo je tudi hiter nakup brez prijave v sistem. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje strani tarot-vedezevanje.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem oziroma obiskovalcem strani.

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba trgovine tarot-vedezevanje.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene. Redne cene so priporočene maloprodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja v primeru nakupa izdelka preko strani.

POSTOPEK NAKUPA

Na spletni strani tarot-vedezevanje.si poteka postopek nakupa v naslednjih enostavnih korakih:

Po izbiri izdelka kupec le-tega z gumbom ˝v košarico˝ premakne v virtualno košarico. Postopek se ponovi pri vseh nadaljnjih izdelkih. Ko se kupec odloči nakup zaključiti, se premakne v meni košarica. Odpre se mu seznam vseh izbranih izdelkov. Izdelku se lahko zviša/zmanjša količina ali se jih z gumbom “X” odstrani. Z gumbom na blagajno, se postopek nakupa nadaljuje.

V naslednjem koraku kupec vpiše svoje osebne podatke, naslov, izbere možnosti dostave ter izbere način plačila. Znova se mu prikažejo naročeni izdelki, z že morebitno obračunano poštnino. V tej fazi je kupcu omogočen celoten pregled naročila, vključno s količino in ceno ter popravek morebitnih napak.

Kupec mora prebrati pogoje poslovanja in se z njimi strinjati nato se lahko naročilo potrdi. Šele s potrditvijo te izbire bo naročilo dejansko posredovano.

Naročilo sprejeto:

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V kolikor želi kupec naročilo preklicati, lahko to stori eno uro od oddaje naročila tako, da nas o tem pisno obvesti preko elektronske pošte – rok.vedezevanje@gmail.com

Naročilo potrjeno:

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Blago odpremljeno:

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Kupec ima pravico blago zavrniti skladno z zakonskimi določili in sklado s pogoji poslovanja strani tarot-vedezevanje.si.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA – TRGOVINA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Blago se pošlje po pošti na naslov podjetja, s pripisom “Uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe”. Prejeto blago se mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

VARNOST NAKUPA V SPLETNI TRGOVINI

Zaradi vaše varnosti Vas v spletni trgovini tarot-vedezevanje.si nikdar ne bomo spraševali po bančnih podatkih ali po številki računa. Za plačilo po avansnem računu ali za plačilo po povzetju potrebujemo zgolj vaš naslov. Plačilo preko kreditne kartice ali sistema Paypal poteka preko sistema Paypal, ki obenem tudi skrbi za varnost transakcij in jamčijo varnost nakupa. Tako smo dosegli, da je nakup v spletni trgovini tarot-vedezevanje.si popolnoma varen.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila izdelkov, ki so na voljo na strani tarot-vedeževanje.si s kreditnimi karticami in sistemom PayPal

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

_________________________________

OMEJITEV UPORABE INFORMACIJ IZ SPLETNE STRANI

Informacij in gradiv, ki so prikazana na strani tarot-vedezevanje.si in njenih pod-straneh (besedila, slike, videi), ni dovoljeno prenašati brez pisnega dovoljenja s strani upravljalca spletne strani. Dovoljeno je tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršen koli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano.

Prav tako je prepovedana uporaba katerega koli elementa tarot-vedezevanje.si za kakršne koli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Z uporabo te strani ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate. Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja strani na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

PIŠKOTKI

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Omejitev odgovornosti – uporaba spletne strani

Vse informacije in gradiva na strani tarot-vedezevanje.si so informativne narave. Upravljalec spletne strani se bo trudil za optimalno delovanje, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo strani. Vsi uporabniki uporabljajo spletne strani tarot-vedezevanje.si na lastno odgovornost.

Rok Matjačič s.p. tudi ne more biti odgovoren za kakršne koli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do strani, zaradi vašega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Upravljalec ne more biti odgovoren za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe strani tarot-vedezevanje.si.

Rok Matjačič s.p. se bo trudil za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov, vsebovanih na teh straneh, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi pravilnosti, ažurnosti in popolnosti. Upravljalec lahko te strani spremeni kadarkoli in brez predhodnega obvestila in ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice teh sprememb.

SPREMLJANJE OBISKA STRANI

Upravljalec avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani (program Google Analytics), predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov.

Upravljalec podatke o obiskanosti tarot-vedezevanje.si uporablja za lastne potrebe in za potrebe oglasnega trženja. V kolikor se z zajemom omenjenih informacij ne strinjate, lahko to ustrezno označite v nastavitvah vašega brskalnika.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se (v primeru težav) kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova rok.vedezevanje@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri