Tarot – Karta Norec – Razlaga

By Rok 5 let ago

Norec je tako rekoč prva karta, karta s številko “0” v Tarotu v veliki arkani. Naj vas njeno ime ne zavede, saj ne pomeni norca v dobesednem smislu ali bedaka. Te karte prav tako ne gre podcenjevati, saj Norec v Tarotu še zdaleč ni neumen.

Predstavlja nov začetek in prelom s preteklostjo. Norca si v modernem smislu lahko razlagamo tako, kot nas same na določenih točkah v življenju, kjer začenjamo znova – kot nepopisan list papirja. Prav tako si ga lahko razlagamo kot nas same, popotnike, kjer potujemo skozi ostale karte – arhetipe velike arkane. Medtem, ko Norec potuje skozi veliko arkano, se uči neprecenljivih lekcij in nabira izkušnje.

Tako se velika arkana v Tarotu konča s številom 21, ki ponazarja karto Vesolja ali Sveta v nekaterih kompletih, vsekakor gre pa za isto karto. Vesolje je norčev končni cilj in takrat Norec postane izkušen in modrejši kakor je bil na začetku popotovanja, kakor smo pa tudi mi sami modrejši po določenih izkušnjah in ko se učimo na lastnih napakah.

tarot-norec

SIMBOLIKA KARTE NOREC:

Mi si bomo ogledali karto Norca v Rider – Waitovem Tarotu. Iz ilustracije na karti je moč videti, da figura na karti Norec stoji pred prepadom, s sijočim soncem na vrhu karte, z zvestim psičkom ob strani ter culico na ramenih – okoli figure se pa razprostirajo številne planjave.

To simbolično pomeni, da je karta Norca tudi karta tveganja. Saj brez tveganja v življenju ne vemo, kaj vse bi lahko dosegli. Vse svoje imetje lahko spravi v skromno culico, to pa nas simbolično opozarja na to, da so preproste stvari najdragocenejše in so to, kar na začetku resnično potrebujemo.

KARTA NOREC NA PREROŠKI RAVNI:

Vsakič, kadar pri svojih branjih kart strankam zagledam karto Norca, jih opomnim na to, da morajo v življenju obrniti nov list in si dopustiti nove priložnosti, ki jim jih ponuja življenje. Moramo vedeti, da Norčev cilj je samouresničitev, je pa to vsekakor pot, ki jo moramo prehoditi sami. Pri karti Norca gre za vprašanje načrtovanja ali nenačrtovanja in spontanosti.

Opogumljam jih z besedami, da naj ne odlašajo in iščejo izgovore, temveč naj se podajo svojim ciljem in zmožnostim naproti. Pri karti Norca gre za slovo od udobja, ker smo pa ljudje različni, nekateri to občutijo kot skok z višine brez padala, nekateri pa čutijo vznemirjenje v pozitivnem smislu. Karta Norca lahko simbolizira tudi potovanje – v dobesednem ali simboličnem smislu, predvsem pa vedno nakazuje potrebo po spremembi v življenju.

POVEZAVE Z ASTROLOGIJO:

Norca lahko primerjamo z pomladanskim enakonočjem, kar je 0 stopinj Ovna in pomeni na vsakdanji ravni začetek novega cikla. Oven je prvo znamenje zodiaka in simbolično predstavlja naš „jaz“. Značajsko je pa Norec precej primerljiv z ognjenim znamenjem Strelca, ki je večni popotnik zodiaka, njegova fraza se pa glasi „iščem“.

Upam, da ste izvedeli kaj novega, poučnega ter zanimivega o Tarot karti Norec in nadvse sem vesel, da berete moj blog.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri