Tarot – Karta puščavnik – Razlaga

By Rok 5 let ago

Odločil sem se, da vam tokrat obširno predstavim deveto Tarot karto velike arkne, ki se imenuje Puščavnik. Kadar se karta Puščavnika pojavi pri vedeževanju in vpogledu v karte, to pomeni, da moramo odgovore iskati pri sebi, v svoji notranjosti in nikakor ne pri drugih ljudeh. Puščavnik je v večini pogledov večji izziv na naši poti, s katerim se prej ali slej vsi soočimo – kontemplacija.

Če pogledamo karto Puščavnika v Rider Waitetovem Tarotu, ga lahko ocenimo kot sključenega, sivega, starega ter smrtno resnega starca. Puščavnik tudi nakazuje potrebo, da se poglobimo v svojo notranjost, zaupamo modrosti časa ter najdemo luč upanja za naprej. Uči nas, da nam bodo vsi odgovori razkriti ob pravem času za nas.

Pri nas, ljudeh, velja prepričanje, da moramo srečo in potrditev iskati v drugih, zunaj nas samih. In to je eden izmed razlogov, da se karta Puščavnika lahko pojavi tistemu posamezniku, ki težko prenaša samoto. Vendar samota in osamljenost še zdaleč nista eno in isto. V takšnih situacijah je vsekakor priporočljivo in dobro poiskati človeško bližino, tudi v primeru, da nimamo nikogar, ki bi nam bil posebej drag.

Vsekakor, pa vedno bolj prihajam do ugotovitve in verjetno nisem edini, da nismo ljudje zmožni tolikšnega odrekanja ter samote, kot jo simbolizira karta Puščavnika. Meditacija je v puščavniškem obdobju precej priporočljiva, nikakor pa spet ni nujno, da se izvaja v strogi samoti.

Obdobje samote in umaknjenosti vase lahko porabimo za mirne sprehode v naravo, branje knjig s tematiko osebnostne rasti ali pa zgolj ustvarjanje. Eno izmed dejstev življenja je, da smo na nek način vsi sami, čeprav je to mnogim tako neznosno, da o tem sploh nočejo razmišljati. V današnjem stoletju je za mnogo ljudi pomembneje „imeti“ kakor „biti“ in to je eden izmed razlogov, zakaj iskanje smisla in notranjega miru še nikoli ni bilo tako nujno potrebno.

vedeževanje - tarot - puščavnik

Iz svojih izkušenj lahko povem, da karta Puščavnika na preroški ravni nakazuje čas ločenosti od drugih ter potrebo po miru in tišini, pa tudi če gre zgolj za iskanje odgovorov o vsakodnevnih skrbeh. Prav tako lahko povem, da kadar se karta Puščavnika pojavi pri vprašanjih v zvezi z odnosi, to pomeni, da je umik vsekakor bolj priporočljiv kakor napad.

Takrat nam karta Puščavnika svetuje, da do sebe in do drugih ne smemo biti preveč zahtevni in pritiskati nanje, saj se bo vse rešilo samo po sebi, ko bo minil za to potreben čas.

Seveda pa je lahko ravno obratno. Morda nam karta svetuje, da se mi moramo oddaljiti od človeka, ki je do nas težaven ali negativen.

Puščavnik je v astrološkem smislu povezan s planetom Saturnom – ta planet vlada vsem stvarem, ki so povezane s časom. Vlada prav tako tudi omejitvam in oviram na naši poti.

Vedeževalec Rok

Categories:
  Tarot, Vedeževanje

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri