Vedeževanje prijateljem in družini

By Rok 3 leta ago

Mnogi izmed nas (vedeževalcev ali na splošno) se vprašamo nekajkrat, ali je vedeževanje prijateljem in družini “etično”? Oziroma, ali se to lahko počne… Kakšne so prednosti in slabosti tega? O tem bomo spregovorili v današnjem prispevku.

Prerokovanje našim bližnjim

Ste se kdaj vprašali, če je to sploh možno in kaj to pomeni za tistega, ki se na ta način tako ali drugače poslužuje katere koli vedeževalske tehnike… Obstajajo prednosti in slabosti tega in jaz še zmeraj pravim, da mora vsak presoditi sam pri sebi. Jaz osebno vedežujem tako prijateljem kot svojim bližnjim, saj se mi to ne zdi sporno – ravno nasprotno! Od tega se v lastni praksi veliko naučim, k svojim bližnjim pristopim na nekakšen terapevtski način.

prerokovanje našim bližnjim

Tako lahko tako ali drugače vadimo, preizkušamo naše vedeževalske veščine in takoj dobimo povratne informacije – sploh če delamo v živo na štiri oči. Prijatelji in naši znanci nam na naših začetkih ne bodo zamerili, če bomo podali “napačno razlago” ali vmes preden damo odgovor morda pogledali pomen karte v knjigo. Je pa res, da se moramo vsi, ki to prakticiramo držati tega, da moramo našim bližnjim najprej razjasniti, kaj lahko od nas pričakujejo… Pretirana samozavest in precenitev naših dotedanjih sposobnosti nam gotovo ne bo prišla prav, tako ne za nas, kot za tistega, ki mu karte polagamo in tolmačimo.

Kaj se običajno zgodi, ko povemo slabe novice ali tisto, kar ljudje težje sprejmejo?

Res je, da kadar nismo čustveno vpleteni v odnos z osebo, lažje razlagamo karte popolnim neznancem. Kar še zdaleč ne pomeni, da smo brezčutni. Marsikateremu vedeževalcu se običajno kar zatakne, ko mora povedati, da se prijateljeve ali pa želje naših staršev ne bodo popolnoma obnesle… Ravno zaradi tega razloga se kar nekaj vedeževalcev odloči, da kart ne bodo polagali ljudem, na katere so čustveno navezani. Ampak, kakor sem že prej omenil je to stvar osebne izbire. Sam sem mnenja, da je veliko boljše povedati resnico, kajti to je kakor bi iskali nasvet pri prijatelju za resnično težko situacijo in on bi vam povedal tisto, kar bi želeli slišati – kar pa je lahko še zdaleč od resnice. Menim, da resnica in pravica vedno najdeta pot, zato v nobenem primeru nima smisla tajiti stvari, ki jih vidimo v kartah.

Kaj se običajno zgodi, ko povemo slabe novice ali tisto, kar ljudje težje sprejmejo?

Kaj pa plačilo za tovrstno vedeževanje?

Moramo vedeti, da kadar gledamo za nekoga, ki ga osebno poznamo, ravno tako prispevamo svojo energijo, počutje in znanje in tudi tukaj je seveda lahko vedeževanje (kar je tudi pričakovano) poplačano z malenkostjo. Nikoli ne bom pozabil reka iz knjige Professional Tarot, da nas mora prijatelj vsaj v zameno častiti s kapučinom. Vsekakor ni potrebno in tudi ni po etiki, da za kateri koli vpogled zahtevamo gore denarja – temveč resnica je, da energija mora krožiti. Tako, da tudi če vam prijatelj poplača s čim drugim, bo v primeru plačilo vseeno bolj cenil vpogled, ki ste ga zanj naredili.

PREDNOSTI VEDEŽEVANJA BLIŽNJIM:

  • Večni trening
  • Navezava globljega stika in poznavanja delovanja ljudi

SLABOSTI VEDEŽEVANJA BLIŽNJIM:

  • Sporočanje slabih novic

Prednosti vedeževanja bližnjim

Ostala dejstva

Vedeti morate, da je vedeževalec – vaš sorodnik ali prijatelj ravno tako moral karte, material in sveče ali kadila ter kristale kupiti in prispevati denar za to iz svojega žepa. Tudi izobraževanja in izpopolnjevanja niso ravno poceni in z plačevanjem boste zagotovili svojemu znancu, da kakor koli napreduje na svoji poti, ob sebi boste pa večno imeli zaveznika, h kateremu se boste lahko zatekli po iskreni nasvet.

Categories:
  Angelske karte, etika, Magija, Nihalo, orakeljske karte, Tarot, Tarot karte, Uroki, Vedeževanje, Zaščita

Z uporabo strani se striniate s piškotki. Več informacij

Stan uporablja piškotke za optimalno delovanje in uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe strani ali s klikom na "Sprejmi" se s tem strinjate.

Zapri